Jeden z vyšetrovateľov kauzy Charlie Hebdo spáchal samovraždu

TASR
10.1.2015 22:15

Jeden z policajných vyšetrovateľov zaoberajúcich sa prípadom útoku na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo spáchal v noci zo 7. na 8. januára samovraždu. Informovala o tom televízia France 3 a viaceré ďalšie médiá.

Jeden z vyšetrovateľov kauzy Charlie Hebdo spáchal samovraždu
TASR

Komisár Helric Fredou sa zastrelil v budove justičnej polície v Limoges, kde pôsobil. Použil pritom služobnú zbraň. Telo našiel 8. januára asi o 01.00 h jeden z policajtov vo Fredouovej pracovni.

Krátko pred samovraždou sa Fredou zapojil do vyšetrovania okolností chladokrvného útoku na parížske sídlo redakcie Charlie Hebdo, kde dvaja islamisti v stredu zastrelili 12 ľudí, vrátane šéfredaktora a kľúčových karikaturistov.

Ako na svojej webovej stránke informovala televízia France 3, Fredou v rámci vyšetrovania zhromažďoval svedecké výpovede príbuzných jednej z obetí útoku. Správu o tom vypracoval, ale nadriadeným ju už neodovzdal. Podľa kolegov Fredou už nejaký čas trpel depresiami a prejavoval sa uňho syndróm vyhorenia.

Denník Limousin uviedol, že vlani sa v regionálnej pobočke justičnej polície v Limoges odohral podobný prípad: samovraždu vtedy spáchal iný komisár - tretí v hierarchii komisariátu - a jeho telo našiel práve Helric Fredou. Obaja sa rozhodli odísť zo sveta v rovnakom veku - 44 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok