Coulibalyho družka bola údajne v čase útoku mimo Francúzska, môže byť v Sýrii

TA3 TASR
10.1.2015 21:48

Družka útočníka, ktorý vo štvrtok v Paríži smrteľne postrelil mladú policajtku a v piatok vraždil a zadržiaval ľudí v obchode s kóšer potravinami, bola údajne v čase týchto útokov už mimo územia Francúzska. S odvolaním sa na policajné zdroje o tom dnes informovali francúzske médiá.

Francúzska polícia od piatku intenzívne pátra po 26-ročnej Hayat Boumeddieneovej, ktorá je podozrivá zo spoluúčasti na štvrtkovej streľbe na juhoparížskom predmestí Montrouge, kde bola smrteľne postrelená mladá policajtka a vážne zranený jej kolega. Hlavným podozrivým z útoku je Amédy Coulibaly, s ktorým Boumeddienová v roku 2009 uzavrela manželstvo podľa moslimských zvyklostí, platnosť takéhoto manželstva však francúzsky štát neuznáva, upozornila agentúra Reuters.

Boumeddienová je podľa polície podozrivá aj zo spoluúčasti na piatkovom vzatí rukojemníkov v obchode s kóšer potravinami v 12. parížskom obvode, kde Coulibaly zastrelil štyroch ľudí. Coulibalyho v piatok podvečer pri zásahu v obchode zlikvidovala elitná policajná jednotka.

Polícia označila "vdovu" po Coulibalym za nebezpečnú a upozornila, že je ozbrojená. Prezident francúzskej polície Jean-Marc Falcone Boumeddienovú aj prostredníctvom spravodajskej televízie BFMTV vyzval, aby sa vzdala a sama sa prihlásila na polícii.

Francúzske médiá však dnes s odvolaním sa na policajné zdroje uviedli, že Boumeddienová "je už istý čas" v Turecku - údajne od začiatku januára. Existuje aj podozrenie, že z Turecka odišla do Sýrie. Polícia tieto dohady preveruje.

Denník Le Figaro dnes na svojej webovej stránke napísal, že Hayat Boumeddienová, najhľadanejšia žena Francúzska, cestovala 2. januára lietadlom z Madridu do Turecka, čo potvrdili aj záznamy z bezpečnostných kamier. Le Figaro dodal, že turecké úrady zaregistrovali ženu podobnú Boumeddienovej vo štvrtok na sýrsko-tureckej hranici. Práve vo štvrtok ráno Coulibaly na parížskom predmestí Montrouge zastrelil mladú príslušníčku mestskej polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok