Podľa Bugára má byť opozícia jednotná v základných cieľoch

SITA
10.1.2015 10:52

Opozícia nie je jednotná, ale podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára ani nemá byť jednou stranou. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, opozícia má byť jednotná v základných cieľoch.

Podľa Bugára má byť opozícia jednotná v základných cieľoch
SITA

„Preto sme sa snažili o Ľudovú platformu, a preto sa snažíme spolupracovať s tými, ktorými sa dá. Ale dá sa normálne spolupracovať s Matovičom, ktorý každého napáda? Nie. Dá sa spolupracovať s SaS, ktorá nemá ani klub a ktorá zapríčinila spolu s Matovičom pád vlády? Ako môže byť alternatívou OĽaNO s Matovičom na čele alebo SaS so Sulíkom na čele, ktorí zložili vládu a na tácke ponúkli vládnutie Smeru? Možno budeme potrebovať ešte jedno volebné obdobie, aby ľudia prišli na to, že ak je niečo nové, neznamená to zároveň aj lepšie,“ vyhlásil Bugár.

Podľa Bugára s novovzniknutou stranou Sieť sa niekde spolupracovať dá a niekde nie. „Sieť má stále novorodenecké chyby. Sieť sa potešila, že hneď na začiatku dostala v prieskumoch vysoké preferencie, teraz sa zasekli na 12 percentách. Lenže jedna vec je mať popularitu a podporu od občanov, ale druhá vec je, naučiť sa spolupracovať,“ povedal. Podľa neho sa so Sieťou dá spolupracovať, ale chyby bude musieť Radoslav Procházka vedieť odstrániť. Ako dodal, mať preferencie znamená aj zodpovednosť. Je to však vždy zodpovednosť predsedu strany, aby dokázal viesť stranu tak, aby ich každý vnímal, že ak dajú slovo, tak platí aj o polnoc.

Úlohou opozície je podľa Bugára kontrolovať. Pripomenul, že Smer sľúbil kontrolné orgány opozícii, ale podmieňuje zvolenie jej kandidáta tým, že všetci do nohy budú hlasovať za neho. Opozícia na to upozorňuje, rovnako tak aj cez návrhy na odvolávanie členov vlády na nezdravé javy. „Opozícia upozornila, že Smer už dvakrát do parlamentu predložil návrh, ktorý nevznikol v straníckej centrále, ale v centrále finančných záujmových skupín. To predtým nikdy nebolo,“ konštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok