Veľké množstvo informácií z kauzy Gorila sa potvrdilo, tvrdí šéf vyšetrovateľov

TASR
5.1.2015 15:11

Hoci je vyšetrovanie stále otvorené, pomerne veľké množstvo informácií a faktov zo spisu Gorila sa potvrdilo. V rozhovore pre portál www.aktualne.sk to uviedol šéf špecializovaného vyšetrovacieho tímu Marek Gajdoš.

Veľké množstvo informácií z kauzy Gorila sa potvrdilo, tvrdí šéf vyšetrovateľov

Avizoval tiež, že v priebehu januára bude začaté jedno nové trestné stíhanie. Podrobnosti však konkretizovať nechcel. "Hoci občania majú právo vedieť o výsledkoch vyšetrovania, nemôžeme ich podrobne informovať o tzv. živých veciach," vysvetlil, prečo špecializovaný tím neposkytuje priebežne informácie. Zdôraznil však, že na prípade spolu so svojimi ľuďmi aj po troch rokoch od zriadenia špecializovaného tímu stále intenzívne pracuje. Potvrdil aj to, že samostatná skupina, ktorá sa venuje vyšetrovaniu v Slovenských elektrárňach, pracuje na základe zistení jeho tímu.

Gajdoš uviedol, že vyšetrovatelia v súvislosti s kauzou už vypočuli Jaroslava Haščáka a Annu Bubeníkovú. Roberta Fica ešte nie. "Určite ešte budú predvolaní na ďalšie výsluchy," skonštatoval.

Šéf vyšetrovacieho tímu nechcel špekulovať o čase, za ktorý sa kauzu podarí definitívne vyšetriť. "Prajem si a budem sa snažiť, aby to bolo približne do jedného roka," povedal pre portál.

Gajdoš takisto vyhlásil, že na činnosť a prístup vyšetrovacieho tímu nemala vplyv ani zmena vlády v roku 2012. "Necítim nejakú zásadnú 'nepodporu', respektíve kladenie prekážok," povedal pre portál Gajdoš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok