Majster z Košíc uspel s Trenčínom až po predĺžení

TA3 TASR, SITA
4.1.2015 21:15

Hokejisti úradujúceho majstra HC Košice zdolali v nedeľňajšom stretnutí 37. kola najvyššej súťaže v domácom prostredí Duklu Trenčín 2:1 po predĺžení. Súboj favorizovaného lídra tabuľky so šiestym v klasifikácii extraligy sa skončil v riadnom hracom čase nerozhodne 1:1.

HC Košice - Dukla Trenčín 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 8. Cebák (Bartánus, Philipp), 61. I. Rachůnek (Bartoš) - 34. Stantien (Dudáš). Rozhodovali: Stano - Kacej, M. Korba, vylúčení: 6:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3748 divákov.

Zostavy:

Košice: Hylák - Štrbák, Cebák, Philipp, A. Jánošík, Šeda, M. Macejko, Drgoň - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - I. Rachůnek, Hrnka, M. Bartánus - Hinďoš, Češík, Bicek - Sojčík, Matúš Chovan, Suja - Stupka

Trenčín: Konrád - Andersons, T. Bokroš, Novajovský, Lintner, Dudáš, Habšuda, Zošiak - O. Mikula, V. Nemec, Melichárek - Šišovský, Michal Hlinka, Razingar - A. Bezák, P. Stantien, Filo - Daniška, Švec, Briestenský - J. Pardavý

Obidve družstvá začali aktívne a tlačili sa do zakončenia. V 4. minúte najprv pálil tvrdo od modrej čiary domáci kapitán Štrbák, na opačnej strane pohrozil Mikula, stav sa však nezmenil. Skóre duelu mohol otvoriť trenčiansky center Hlinka, ale jeho tvrdá strela spomedzi kruhov skončila iba vo výstroji Hyláka. O úvodný presný zásah zápasu sa postarali "oceliari" v početnej výhode piatich proti štyrom, keď Cebák šikovne tečoval strelu Bartánusa - 1:0. Trenčania pridali smerom dopredu a najbližšie k vyrovnávajúcemu gólu boli v 11. minúte, Razingar spoza košickej bránky šikovne nabil Šišovskému, ktorý však tesne minul. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnali a šance sa striedali na obidvoch stranách. Najväčšiu z nich spálil minútu pred koncom prvej dvadsaťminútovky domáci krídelník Ivan Rachůnek, ktorý sa po chybe Dudáša dostal do samostatného úniku.

Domáci hráči sa dostali do obrovskej šance v 22. minúte, keď sa spoza trenčianskej bránky uvoľnil Jenčík, no Konrád si s jeho zakončením pod hornú žŕdku poradil. O tri minúty neskôr sa ocitol sám pred odkrytou košickou bránkou Hlinka, Hylák ležiaci ľade však vytiahol zázračný zákrok lapačkou. Trenčania prevzali iniciatívu, aktívnou hrou si vypýtali dve početné výhody, z ktorých ale nič vyťažili. V 33. minúte sa "oceliari" dostali do úniku dvoch proti jednému, Cebák si puk nevymenil so spoluhráčom a tesne minul priestor trenčianskej bránky. Hostia kontrovali o minútu neskôr, keď Stantien zužitkoval ideálnu prihrávku Dudáša a vyrovnal na 1:1. V ďalšom priebehu sa hra zrýchlila, obidva tímy sa napádali vysoko pri rozohrávkach a šance sa striedali pred oboma bránkami. Nerozhodný stav sa do konca druhej tretiny nezmenil.

Tretie dejstvo pokračovalo vo svižnom tempe a obaja brankári pokračovali v spoľahlivých výkonoch. V 45. minúte zastavil košický kapitán Štrbák nedovolene unikajúceho Fila a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Hylák aj so šťastím podržal svoj tím. Minútu pred koncom duelu spálil obrovskú šancu domáci Bicek, keď netrafil bránku a vzápätí na opačnej strane nechal vyniknúť Hyláka Šišovský. Napriek snahe obidvoch družstiev o strhnutie víťazstva na svoju stranu gól v riadnom hracom čase nepadol a na rad prišlo predĺženie. V ňom rozhodol uz po 46 sekundách Ivan Rachůnek - 2:1.

Hlasy:

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Vedeli sme, že Trenčín má dobre zvládnutú obrannú hru. Do vedenia sme išli v presilovej hre. Potom sme hrali množstvo oslabení a to nám zobralo veľa síl. Ubránili sme dovedna desaťminútové oslabenie a vzápätí sme mali i dve prečíslenia dvoch proti jednému. Nedali sme gól a naopak inkasovali. Nepodarilo sa nám strhnúť víťazstvo na našu stranu v riadnom hracom čase, no nevzdali sme sa a išli za ním v predĺžení. Prinieslo to úspech a dva body zostali doma."

Roman Stantien, tréner Dukly Trenčín: "Prvý zápas po silvestrovskej prestávke býva vždy taký, že nevieme čo od neho čakať. Mali sme dostatok presilových hier a mali sme vyťažiť viac ako jeden bod. Nemôžeme byť spokojní s realizáciou presiloviek. Treba však povedať, že i súper mal dostatok šancí na skórovanie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok