Film Šialené interview zarobil napriek obmedzenej premiére milión dolárov

TASR
27.12.2014 08:04

Komédia Šialené interview zarobila vo štvrtok v deň premiéry v severoamerických kinách takmer milión dolárov napriek obmedzenému počtu miest, kde sa kontroverzný film premietal.

Film Šialené interview zarobil napriek obmedzenej premiére milión dolárov
SITA/AP

Zárobok oznámila v piatok filmová spoločnosť Sony Pictures s tým, že film, pre ktorý sa firma stala terčom hackerského útoku pripisovaného Severnej Kórei, premietali na prvý sviatok vianočný len v približne 300 kinách. Mnohé podľa agentúry AP hlásili vypredané kinosály.

Film vydali aj prostredníctvom internetu, Sony Pictures však výšku týchto zárobkov nezverejnili.

Veľké siete kín sa rozhodli snímku nezaradiť do svojho programu vzhľadom na vyhrážky útokmi zo strany hackerov. Sony Pictures následne film stiahli z distribúcie, po kritike hollywoodskych hercov, politikov i aktivistov však tento týždeň firma obnovila premiéru v pôvodne plánovanom vianočnom termíne, aj keď v pomerne malom počte kín - v porovnaní s tisícami, ktoré by inak film premietali.

Vo filme Šialené interview stvárnili herci James Franco a Seth Rogen dvojicu televíznych moderátorov, ktorých naverbuje CIA pre atentát na severokórejského vodcu Kim Čong-una.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok