V Pakistane popravili ďalších štyroch islamských militantov

SITA
21.12.2014 17:41

V Pakistane popravili v nedeľu ďalších štyroch islamských militantov potom, čo prezident zrušil minulý týždeň moratórium na vykonávanie popráv v reakcii na masaker na vojenskej škole, pri ktorom zahynulo najmenej 132 detí a deväť ďalších osôb.

V Pakistane popravili ďalších štyroch islamských militantov
SITA/AP

Štyroch väzňov popravili obesením v zariadení Fajsalabád za účasť na útoku na bývalého prezidenta Parvíza Muššarafa. Ďalších dvoch mužov popravili v tej istej väznici už v piatok. Žiaden z popravených nebol zapletený do útoku na školu v Pešávare, popravy však majú odvrátiť pozornosť verejnosti od neschopnosti vlády nájsť zodpovedných za tento masaker.

Ozbrojenci z fundamentalistického Pakistanského hnutia tálibov (Tehrík-i-Tálibán Pákistán), ktoré je blízke afganskému Talibanu, v utorok vtrhli do armádnej školy v Pešávare a pozabíjali 132 študentov spolu s deviatimi učiteľmi. Vláda premiéra Naváza Šarífa je po masakre pod nátlakom, aby dôraznejšie zakročila proti povstaniu islamistov, čo je dôvod prečo zrušila moratórium na trest smrti. Podľa ľuskoprávnych organizácií je v Pakistane odsúdených na smrť asi 8000 väzňov, z toho vyše 500 za terorizmus. Nemenovaný zdroj povedal, že v najbližšom období chystajú v krajine ďalšie popravy. Taliban už pohrozil ďalšími útokmi v prípade pokračovania popráv.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok