Gašparovič opúšťa Trenčín, rozšíri enklávu Slovákov v Pardubiciach

TASR
21.12.2014 16:28

Kariéra slovenského hokejistu Jakuba Gašparoviča bude pokračovať v českej extralige. Dvadsaťštyriročný krídelník, ktorý doposiaľ viedol tímovú produktivitu v Dukle Trenčín, sa dohodol na podmienkach zmluvy s HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Gašparovič opúšťa Trenčín, rozšíri enklávu Slovákov v Pardubiciach
SITA

Gašparovič nazbieral v 36 dueloch prebiehajúcej sezóny najvyššej domácej súťaže dovedna 26 kanadských bodov za 13 gólov a rovnaký počet asistencií. Jeho ďalšie kroky povedú do Pardubíc, kde si vyskúša svoj tretí zahraničný angažmán.

"Sme radi, že sme Jakuba získali do našich radov. V Trenčíne dlho hrával s Radoslavom Tyborom, štatistiky z tejto sezóny sú optimistické," uviedol na oficiálnom webe športový manažér Pardubíc Dušan Salfický.

Gašparovič hokejovo vyrástol v Trenčíne práve s Tyborom, ktorý sa v Pardubiciach vypracoval na lídra tímu a s 32 bodmi (11+21) mu patrí priebežná druhá priečka v tabuľke produktivity českej extraligy. Okrem neho pôsobí v Pardubiciach aj kvarteto Slovákov - brankár Tomáš Halász, obranca Karol Korím a útočné duo Radovan Somík, Tomáš Marcinko.

K odchodu najproduktívnejšieho hráča z Dukly sa vyjadril aj športový manažér trenčianskeho klubu Jozef Daňo: "V lete sa ťažko zháňali kvalitní hráči, boli sme radi, že sme sa dohodli s Jakubom. Mali sme džentlmenskú dohodu, že v prípade lukratívnej ponuky zo zahraničia mu umožníme odchod. Myslíme si, že ponuka z Pardubíc do takejto kategórie patrí, a hoci nám to narobí komplikácie v našom tíme, slovo sme chceli dodržať aGašparovičovi umožniť jeho ďalší hokejový rast. V najbližšom čase sa tak budeme snažiť naše mužstvo posilniť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok