Piešťany bude trénovať Čech Leo Gudas

TA3
18.12.2014 15:54

Len niekoľko dní trvalo trénerské bezvládie v hokejovom extraligovom tíme ŠHK 37 Piešťany. Romana Sýkoru, ktorý odstúpil po nedeľňajšej prehre v Žiline (3:4), nahradí Leo Gudas. Ide o bývalého skvelého obrancu reprezentácie Československa, ktorý predtým naposledy trénoval v uplynulej sezóne českého prvoligistu HC Most.

Nový tréner by mal mužstvo prevziať už najbližšiu nedeľu a jeho asistentom zostane doterajší asistent trénera Jozef Krišák. Informuje o tom internetová stránka ŠHK 37 Piešťany.

Leo Gudas (49) v minulosti úspešne reprezentoval ČSSR aj ČSFR a v roku 1992 na ZOH v Albertville sa podieľal na zisku bronzových medailí pre Československo. Z majstrovstiev sveta má v zbierke štyri bronzové medaily, pritom tú poslednú v roku 1993 získal už ako reprezentant Česka. Jeho syn Radko Gudas je súčasný český reprezentant a hráč tímu NHL Tampa Bay Lightning.

V extraligovej tabuľke pred vianočnou prestávkou patrí Piešťancom 8. miesto so ziskom 40 bodov. Najbližšie extraligové kolo odohrajú 28. decembra, čiže Gudas bude mať týždeň na to, aby sa spoznal s mužstvom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok