Sieť kín v USA ruší premietanie komédie o atentáte na Kim Čong-una

TASR
17.12.2014 08:29

Americká spoločnosť Carmike Cinemas, ktorá prevádzkuje sieť kín, sa rozhodla, že v nich zruší plánovanú premiéru filmu Šialené interview z dôvodu hrozieb hackerov. Tí napadli spoločnosť Sony a zanechali vyhrážku týkajúcu sa možného teroristického útoku.

Sieť kín v USA ruší premietanie komédie o atentáte na Kim Čong-una
SITA/AP

Ako dnes informovala agentúra AP, dôvodom hackerského útoku je tematika filmu, ktorý zobrazuje atentát na severokórejského vodcu Kim Čong-una. Firma Sony Pictures Entertainment, ktorá zastrešovala výrobu filmu, uviedla, že je na prevádzkovateľoch kín, či kontroverznú snímku uvedú alebo nie.

Hackeri, pochádzajúci pravdepodobne z KĽDR, vo svojej vyhrážke vystríhajú amerických divákov, aby sa nezdržiavali v blízkosti miest, kde sa bude premietať tento film. Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti uviedlo, že na potvrdenie hrozieb zatiaľ nie sú k dispozícii dôveryhodné informácie od tajných služieb, prípad sa však vyšetruje.

Carmike Cinemas, štvrtá najväčšia spoločnosť svojho druhu v USA, prevádzkuje v krajine 278 kín. Ostatní prevádzkovatelia sa k záležitosti zatiaľ nevyjadrili. Premiéra filmu je naplánovaná na 25. decembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok