Billa Cosbyho neobvinia zo sexuálneho zneužitia

TASR
17.12.2014 06:33

Prokuratúra v kalifornskom meste Los Angeles v utorok odmietla vzniesť obvinenia proti komikovi Billovi Cosbymu po tom, čo žena menom Judy Huthová nedávno nahlásila, že ju Cosby približne v roku 1974 sexuálne zneužil.

Billa Cosbyho neobvinia zo sexuálneho zneužitia
SITA/AP

Rozhodnutie okresnej prokuratúry v Los Angeles neobviniť svetoznámeho amerického komika zo sexuálneho zneužitia dieťaťa nasledovalo asi desať dní po tom, čo sa Huthová na 90 minút stretla s policajnými detektívmi. Prokuratúra uviedla ako dôvod ustanovenie o premlčacej dobe činu. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Huthová obvinila Cosbyho v žalobe, že ju ako 15-ročnú donútil k pohlavnému aktu v spálni v sídle zakladateľa pánskeho erotického časopisu Playboy, Hugha Hefnera. Po tomto incidente nemala s Cosbym ďalší kontakt.

Cosbyho právnik vyhlásil, že Huthová sa pred podaním žaloby pokúšala vymáhať od komika 250.000 dolárov a pred desiatimi rokmi sa tiež snažila predať svoj príbeh bulvárnemu médiu.


Huthová je jednou z najmenej 15 žien, ktoré od začiatku novembra prišli s tvrdeniami, že Cosby ich pred desaťročiami sexuálne napadol. Väčšina žien tvrdí, že ich komik najprv nadrogoval a potom zneužil. Huthová je jednou z dvoch žien, ktoré herca aj zažalovali - druhá žena ho žaluje za očierňovanie.


Cosby nikdy nebol úradmi obvinený v súvislosti s týmito tvrdeniami. Žaloba z roku 2005, podaná ženou z amerického štátu Pennsylvania, bola urovnaná ešte skôr, ako sa dostala na súd.


Od zverejnenia týchto tvrdení sa Cosbyho kariéra ako stand-up komika začala rozpadať, zrušili mu desiatky vystúpení. Televízia NBC oznámila, že nebude pokračovať v prípravách sitcomu s Cosbym, na ktorom sa už pracovalo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok