Slovan si poľahky poradil s Jokeritom Helsinki

TA3 TASR, SITA
15.12.2014 23:09

Hráči Slovana Bratislava uspeli v pondelkovom domácom súboji KHL, keď nad tímom Jokerit Helsinki zvíťazili 6:2. "Belasí" súperovi oplatili dve tohtosezónne prehry, 2:4 z domáceho prostredia a 1:2 z fínskej metropoly.

"Belasí" figurujú na 10. mieste v tabuľke Západnej konferencie súťaže, pričom na ôsme miesto zaručujúce play off strácajú päť bodov.

Zverencom trénera Petriho Matikainena sa vydaril úvod stretnutia. V 46. sekunde otvoril skóre Jeglič a v 7. minúte zvýšil Netík na 2:0. V druhej časti padli až štyri góly. Najprv Jokerit znížil zásluhou Gundersona, na čo odpovedal v 27. minúte Baranka. Hostia sa o tri minúty priblížili opäť na rozdiel jediného gólu, no Slovan do konca tretiny ešte stihol pridať štvrtý gól z hokejky kapitána Bartoviča. V 56. a 60. minúte pridali ďalšie dva góly Vondrka a Nedorost.
"Belasí" najbližšie privítajú na budúci pondelok 22. decembra o 19.00 h Ladu Togliatti.

Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

Góly: 1. Jeglič, 7. Netík (Tičar), 27, Starosta (Netík, Tičar), 36. Bartovič (Vondrka, Baranka), 56. Vondrka, 60. Nedorost - 24. Gunderson (Aaltonen, Kapanen), 30. Mäki. Rozhodovali: Buturlin, Jeřábek - Balodis, Šichanov, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 9058 divákov.

Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Starosta, Brejčák, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Luža - Netík, Tičar, Jeglič - Bartovič, Nedorost, Vondrka - Ölvecký, Murley, Hudáček - Kudrna, Surový, Šťastný

Jokerit Helsinki: Helenius – Jaakola, Väänänen, Lajunen, Ohtamää, Gunderson, Peltola –  Aaltonen, Kapanen, Hagman – Sallinen, Wirtanen, Huhtala – Moses, Koukal, Omark – Rita, Hahl, Mäki

Slovan mal vynikajúci štart do duelu, keď sa už po 46 sekundách ujal vedenia. Obranca Jaakola stratil puk na útočnej modrej čiare, zmocnil sa ho Jeglič, ktorý zakončil samostatný únik efektným blafákom - 1:0. Vo 4. minúte mohlo byť vyrovnané. Rita vypálil z pravého kruhu a do jeho strely "priložil" hokejku Moses, puk však iba opečiatkoval hornú žŕdku. Aktívnejší Slovan pridal druhý gól v 7. minúte a opäť po chybe defenzívy hostí. Netík získal puk v útočnom pásme, prihral pred bránku voľnému Tičarovi a ten sa zblízka nemýlil - 2:0. Ďalšia dobrá možnosť hostí prišla v 9. minúte, keď strieľal Lajunen, Janus puk vyrazil a musel vykryť aj dve dorážky. Gólman Slovana uspel a čisté konto si udržal aj počas minútu a 27 sekúnd dlhej presilovky o dvoch hráčov, v ktorej Jokerit zavrel domácich do obranného pásma a vypracoval si viacero gólových možností. V 12. minúte mu opäť pomohla horná žŕdka po strele Koukala. Následne si zahral presilovku aj Slovan. Zápas mal spád aj v ďalších minútach, no užbez väčších šancí.

O tie nebola núdza v druhej tretine. Jokerit hral od 24. minúty v početnej výhode po faule Sersena a dokázal ju využiť už po trinástich sekundách. Na modrej sa oprel do puku Gunderson a jeho tvrdá strela skončila za Janusovým chrbtom - 2:1. Slovan však odpovedal rovnakým spôsobom. V 27. minúte využil presilovku Starosta, ktorý sa dostal k odrazenému puku pred bránkou a prehodil ho ponad ležiaceho Heleniusa - 3:1. Skóre sa opäť menilo po ďalších troch minútach. Tentokrát mal Slovan poriadnu smolu. Janus vyrazil Mäkiho nahodenie z pravej strany pred seba, no puk trafil do korčule Sigaleta a od nej sa odrazil rovno do siete - 3:2. V 30. minúte prišla ďalšia chyba fínskej obrany, do prečíslenia 2 na 1 sa dostali Tičar s Netíkom. Slovinský útočník obišiel obrancu, ktorý sa mu hodil do prihrávky, a prihral Netíkovi. Gól z toho však nebol, český krídelník trafil iba do Heleniusa. V 34. minúte pálil počas presilovky Gunderson, ale tentokrát vyhral vzájomný súboj Janus. V 36. minúte sa opäť tešili bratislavskí fanúšikovia. Bartovič zvýšil na 4:2, keď zužitkoval prihrávku Vondrku.

Atraktívny duel pokračoval aj po druhej prestávke. Fínsky tím sa od úvodu tretiny snažil o kontaktný gól. Blízko k nemu mal v 42. minúte Wirtanen, ale Janus si s jeho pokusom poradil. Po ňom to skúšal aj Aaltonen, ktorý sa pred Janusa natlačil spoza bránky, ale neuspel ani on. Na druhej strane dobre vypálil Nedorost, fínsky gólman puk vyrazil. Domáci sa v ďalšom priebehu sústredili najmä na kvalitnú defenzívu a súpera k ničomu nepúšťali. Bez problémov ubránili aj oslabenie v 52. minúte. Dvojgólový náskok nakoniec ešte zveľadili. V 56. minúte pridal piaty zásah Vondrka a skóre uzavrel v 60. Nedorost.

hlasy po zápase:

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Som hrdý na chalanov. Hrali sme dobre vo všetkých troch tretinách. Bol to jeden z našich najlepších zápasov. Teší ma aj to, ako sme hrali s pukom, že sme ho zbytočne nezahadzovali. Dôležité je aj to, že sme stále v hre o play off."

Tomáš Starosta, obranca Slovana: "Keď sú víťazstvá, tak sa hrá s väčšou radosťou a teší nás to. Posledné tri zápasy ukázali, že vieme hrať a tešia nás aj body do tabuľky. Môj gól ma teší, ale dôležitejšie sú tie tri body. Dá sa povedať, že to bol najlepší výkon Slovana v sezóne. Posledné tri zápasy naša forma stúpa a stúpa aj sebavedomie. Verím, že teraz cez prestávku si oddýchneme a načerpáme nové sily a potom nás čakajú ďalšie tri domáce zápasy, v ktorých by sme chceli pokračovať v tejto víťaznej sérii."

Michal Vondrka, útočník Slovana: "Z môjho gólu mám dvojitú radosť. Minulý týždeň mi zomrel dedo, takže je to taká satisfakcia a ten gól venujem práve jemu."

Erkka Westerlund, tréner Jokeritu: "Gratulujem Slovanu a Petrimu. Slovan odohral dobrý zápas, to je najdôležitejšie. My sme v prvej tretine spravili niekoľko chýb a potom bolo dosť ťažké vrátiť sa do zápasu. Slovan si víťazstvo zaslúžil."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok