SDKÚ bude do konca roka stabilizovaná, tvrdí Frešo

TA3 SITA
15.12.2014 10:19

Do konca roka bude SDKÚ-DS podľa jej predsedu Pavla Freša stabilizovaná. „Každý, kto ešte uvažuje o odchode z SDKÚ-DS, nech tak urobí čím skôr. Ideálne by bolo, aby to oznámili ešte dnes do konania prezídia priamo v ústrednej kancelárii,“ uviedol Frešo pred rokovaním Prezídia.

SDKÚ bude do konca roka stabilizovaná, tvrdí Frešo
SITA

Odchody sa vraj majú skončiť

Podľa neho je z hľadiska budúcnosti SDKÚ-DS kľúčové čo najskôr ukončiť organizované, ale aj spontánne odchody zo strany. Do konca roka musí byť podľa neho odchodom definitívne koniec.

"Nechcem, aby sa ktorýkoľvek člen SDKÚ-DS, ktorý o SDKÚ-DS nestojí, ešte aj počas blížiacich sa vianočných sviatkov trápil s touto otázkou,“ uviedol Frešo. Niektorí túto dilemu podľa predsedu SDKÚ-DS vyriešili, iní ju riešia verejne a zbytočne tým obťažujú svoje okolie a vnášajú nedôveru medzi radových členov, ale najmä voličov strany.

Voliči podľa Freša v SDKÚ-DS vidia hlbší zmysel, ako len trápne hľadanie dôvodov odchodu zo strany bývalých členov vedenia. „Všetci z odídených chceli silne meniť Slovensko a svet, ale nikto z nich nechcel zmeniť seba,“ povedal Frešo.

Podľa neho miera osobného dešpektu, ktorým odídenci disponovali vo vzťahu k materskej strane, ale aj k sebe navzájom či k radovým členom a voličom, ktorí im dali mandát, svedčí o tom, že budú problémovými prvkami aj v stranách a projektoch, s ktorými sa snažia preplávať do parlamentu v roku 2016. „Hodnoty SDKÚ-DS sa dnes stali tovarom, za ktorý si bývalí členovia zabezpečujú pozície v iných politických stranách v snahe prežiť nasledujúce parlamentné voľby,“ dodal.

Zostali dvaja

SDKÚ-DS v piatok opustila trojica poslancov Jozef Mikuš, Eugen Jurzyca a Viliam Novotný. Spolu s nimi odišiel banskobystrický predseda strany Stanislav Horník. Vo štvrtok SDKÚ-DS opustili viacerí členovia v Bratislavskom kraji.


Na rokovaní predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu oznámil odchod zo strany bratislavský krajský šéf Michal Luciak. Odchod spolu s ním oznámili aj viacerí členovia predsedníctva. Pred rokom v decembri opustila SDKÚ-DS trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý pôsobí v Sieti a Magda Vášáryová. Tento rok pred letom odišli z SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. V novembri zo strany vystúpil Martin Fedor.

SDKÚ-DS zostali v NR SR len dvaja poslanci, predseda strany Pavol Frešo a Ľudovít Kaník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok