Slovan po prehre opäť zabral a zdolal Astanu

TASR TA3
10.12.2014 21:37

Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v stredajšom zápase KHL nad Barysom Astana 3:2. Ziskom plného počtu bodov prerušili trojzápasovú šnúru bez víťazstva a priebežne sa odlepili z dna tabuľky v Západnej konferencii. Na ôsme miesto Nižného Novgorodu zaisťujúce účasť v play off strácajú sedem bodov.

Slovan po prehre opäť zabral a zdolal Astanu

Do zostavy "belasých" sa z Banskej Bystrice vrátilo útočné duo Libor Hudáček - Andrej Kudrna, do bránky hostí sa namiesto zraneného Jána Laca postavil Alexej Ivanov. Slovan si po opatrnom úvode vytvoril dvojgólový náskok, o ktorý vyrovnávajúcim gólom na začiatku druhej tretiny prišiel.

Zvýšeným pohybom a streleckou aktivitou sa ešte v strednej časti dostal do tesného vedenia, ktoré napokon udržal aj v záverečnej tretine. Zverencov trénera Petriho Matikainena čaká do konca kalendárneho roka 2014 ešte päť domácich stretnutí. To najbližšie proti ruskému Salavat Julajev Ufa je na programe už v piatok o 19.00 h.

Slovan Bratislava - Barys Astana 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Góly: 6. Murley (Ölvecký), 11. Surový (Šťastný, Kudrna), 35. Bartovič - 14. Rudenko (Lundin), 23. Bochenski (Dawes, Boyd). Rozhodovali: Anisimov, Odinš - Kučava, Novikov, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 7240 divákov

zostavy:
Slovan Bratislava: Janus - Starosta, Sersen, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Luža - Jeglič, Tičar, Netík - Ružička, Nedorost, Bartovič -  Hudáček, Murley, Ölvecký - Šťastný, Surový, Kudrna
Barys Astana: Ivanov - Lundin, Dallman, Semjonov, Savčenko, Bartulis, Cerenok, Kairov - Dawes, Boyd, Bochenski - Rudenko, Antropov, Starčenko - Žajlauov, Gavrilin, Puškarjov - Kvaša, Upper, Poliščuk

Po opatrnom úvode sa hra rozbehla až od vylúčenia domáceho Tičara v 4. minúte. Janus ustál presilovkový nápor hostí, ktorý tvorilo niekoľko striel na čele s nebezpečným zakončením Dallmana a po vypršaní trestu udreli jeho spoluhráči. Murley nabil Ölveckému, jeho strela z prvej sa odrazila späť na hokejku prvého menovaného a ten puk bez problémov umiestnil do siete. V 9. minúte mohol vyrovnať Starčenko, z pravého kruhu však Janusa neprekonal.

Na druhej strane našiel Ölvecký pred odkrytou bránkou Hudáčka, ktorý do nej dopravil puk korčuľou. Podľa videorozhodcu však úmyselne a gól neplatil. V 11. minúte sa už "belasí" tešili oprávnene, Šťastného vyrazenú strelu z rohu klziska poslal do horného rohu z tesnej blízkosti nikým nekrytý Surový. Slovan hral zodpovedne len do 14. minúty, keď jeho defenzíva neubránila hosťujúceho Rudenka.

Ten nahodil puk na Janusa, popri brániacich hráčoch sa poľahky predral až pred bránkovisko a blafákom do forhendu znížil. Do konca prvej tretiny to pred oboma bránkoviskami ešte niekoľkokrát horelo, no gól už nepadol, keďže Dawes mieril v 19. minúte len do žŕdky.

V 23. minúte sa už tešil z vyrovnania. Po vyhratom vhadzovaní Boyda priťukol Bochenskému a ten prekonal Janusa. Slovan následne zabral, zatlačil súpera v obrannej tretine, no kombináciám chýbal gólový efekt. V 29. minúte zobral Jeglič zodpovednosť na seba, pokusom o krátky blafák Ivanova neoklamal. Nápor domácich gradoval, ale ani Šťastnému sa strelou z prvej po ideálnej prihrávke Kudrnu nepodarilo poslať svoj tím do vedenia.

Až päť minút pred koncom ušiel po ľavom krídle Bartovič a umiestneným pukom nad lapačku rozjasal tribúny - 3:2. Slovan následne ešte viac zovrel svojho súpera, na Ivanova sa valil jeden útok za druhým, no bez gólovej koncovky. V závere sa však opäť mohol spoľahnúť na Janusa, ktorý počas súbežne plynúcich trestov v oslabení o dvoch hráčov vytiahol bravúrny zákrok proti zakončeniu Boyda.

Domáci brankár bol istotou "belasých" aj na začiatku tretej tretiny, keď kryl všetko nebezpečné pri dohrávanej presilovke. V 47. minúte pri ňom stálo aj šťastie, Dallmanov náprah zadunel len na hornej žŕdke. Barys hrozil najmä z krídelných priestorov, odkiaľ sa jeho hráči snažili nahadzovať puky na teč pred bránku.

V aktivite nezaostávali ani domáci, Ivanov však pri strelách Sersena so Starostom držal hostí v hre o body. V závere duelu "podkúril" svojmu brankárovi chybou Starosta, Janus už tretí gól neinkasoval. Víťazstvo mohol prikrášliť do prázdnej bránky pred koncom Bartovič, trafil však len pravú žŕdku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok