Speváčku Hanu Hegerovú prebudili z umelého spánku

SITA
9.12.2014 16:08

Speváčku Hanu Hegerovú, ktorú minulý týždeň previezli do pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnice, prebudili z umelého spánku.

Speváčku Hanu Hegerovú prebudili z umelého spánku
ČTK

"Pani Hegerovú podľa mojich informácií prebudili z umelého spánku, ktorý mal pomôcť upokojiť situáciu v jej tele. Záchranka ju minulý utorok priviezla s vysokým tlakom a nevoľnosťou. Vyšetrenia potom ukázali, že išlo o ľahšiu srdcovú príhodu," uviedol nemenovaný zdroj z lekárskeho prostredia pre český denník Aha!.

Bližšie informácie o zdravotnom stave 83-ročnej rodáčky z Bratislavy nemocnica nemôže prezradiť. "Práve som to overil a môžem potvrdiť, že pani Hegerová je u nás stále hospitalizovaná. Lekári mi ale povedali, že rodina si aj naďalej neželá o jej zdravotnom stave čokoľvek zverejňovať," povedal v pondelok pre Aha! hovorca zdravotníckeho zariadenia Filip Brož.

Hana Hegerová odštartovala spevácku kariéru v roku 1957 na pódiu v bratislavskom kabarete Tatra Revue. Po odchode do Prahy prijala angažmán v hudobnom divadle Rokoko. V rokoch 1961 až 1966 bola jednou z opôr dnes už legendárneho divadla Semafor a to v predstaveniach Zuzana je zase sama doma, Šest žen či Dobře placená procházka. Neskôr rozbehla sólovú kariéru, v roku 1967 hosťovala i v parížskej Olympii. Ako filmová herečka hrala aj pod režisérskou taktovkou Miloša Formana a to konkrétne vo filme Konkurs (1963). V roku 2002 si od už zosnulého prezidenta Václava Havla prevzala medailu Za zásluhy. Vlani uviedla na trh trojCD Zlatá kolekce 1957 - 2010, ktoré obsahuje aj hity ako Levandulová, Čerešne a množstvo ďalších skladieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok