Heister nominoval na najbližšie reprezentačné akcie hádzanárov

TASR
8.12.2014 16:02

Tréner Zoltán Heister zverejnil nomináciu slovenskej reprezentácie hádzanárov na najbližšie dve akcie národného tímu. Na Vianočnom pohári v poľských Katoviciach sa predstaví 18-členný káder, v ktorom pre klubové povinnosti či z iných dôvodov chýba niekoľko stabilných opôr. Rovnako 18 hráčov nominoval kouč aj na turnaj Yellow Cup vo švajčiarskom Winterthure a prípravné stretnutia v Grécku, kde bude mať k dispozícii aj piatich legionárov z Nemecka.

Heister nominoval na najbližšie reprezentačné akcie hádzanárov

Slováci sa na Vianočnom pohári v Katoviciach predstavia spolu s Českom, Maďarskom a Poľskom. Vo Švajčiarsku a Grécku budú okrem slovenského výberu a domáceho tímu hrať ešte Tunisko a Bielorusko.

Heisterovi zverenci dvoma prehrami v Slovinsku a so Švédskom neúspešne vstúpili do bojov v kvalifikácii ME 2016, ktorá bude pokračovať ďalšími stretnutiami až na prelome apríla a mája budúceho roka. Slovákov v eliminácii vtedy čaká dvojzápas s Lotyšskom, najskôr vonku a potom v domácom prostredí.

Nominácia SR na Vianočný pohár v Katoviciach (28. - 30. decembra 2014):
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec), Ľubomír Drápal (MŠK Považská Bystrica)
pivoti: Martin Slaninka, Boris Sivák (obaja HK Agro Topoľčany), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica)
krídla: Marek Kováčech (König-Trade Balmazújvárosi KK/Maď.), Martin Briatka (HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Martin Miženko, Matej Takáč (obaja HC Sporta Hlohovec)
spojky: Peter Masica ml. (TV Germania 1890 Grosssachsen/Nem.), Jozef Hanták ml. (Handball KP Brno 1920/ČR), Radovan Pekár, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Ivan Kucharik (HK Agro Topoľčany), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Karol Zechmeister (ŠKP Bratislava)

Nominácia SR na Yellow Cup vo Winterthure (2. - 4. januára 2015) a prípravné zápasy v Grécku (5. - 10. januára 2015):
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec)
pivoti: Michal Kopčo, Andrej Petro (obaja Tatran Prešov), Martin Slaninka, Boris Sivák (obaja HK Agro Topoľčany)
krídla: Martin Straňovský (HC Erlangen/Nem.), Tomáš Urban (Tatran Prešov), Martin Briatka (HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Martin Miženko (HC Sporta Hlohovec)
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Radovan Pekár, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov, Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok