Trenčín prvýkrát v sezóne bodoval s Popradom

TA3 TASR, SITA
7.12.2014 20:08

Hokejisti Dukly Trenčín prekvapili hráčov Popradu a zdolali ich v nedeľňajšom súboji 31. kola Tipsport extraligy 3:1. "Vojaci" v aktuálnom ročníku získali v stretnutiach s "kamzíkmi" prvé body, v predchádzajúcich troch zápasoch prehrali v riadnom hracom čase.

Trenčín prvýkrát v sezóne bodoval s Popradom
SITA

Dukla Trenčín - HK Poprad 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 6. Dudáš (Mikula, Stantien), 40. Gašparovič (Mikula, Razingar), 60. Stantien (Bokroš, Gašparovič) - 46. Paukovček (Hvila, Kostúr). Rozhodovali: J. Konc, Novák - Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 4:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 1111 divákov

V úvode zápasu boli domáci hokejisti aktívnejší. Melichárka v poslednej chvíli zastavil Dinda, za čo si odsedel dvojminútový trest. Dve sekundy po jeho návrate od modrej čiary vystrelil Dudáš a puk zapadol po pravého horného rohu bránky – 1:0. Zaujímavý hokej v prvej tretine pokračoval aj naďalej. Melichárek v 13. min využil zaváhanie obrany Popradu, ale Kostúr pohotovo zareagoval. Na opačnej strane domáca obrana ustála dve sľubné šance hostí. Aktivita podtatrancov naberala na intenzite, no do gólu do prvej prestávky neviedla. Skvelými zákrokmi sa viackrát blysol Konrád.

V druhej tretine tempo hry síce neopadlo, ale chýbali vyložené gólové príležitosti. Oba tímy potvrdili, že patria medzi najlepšie v obrannej činnosti. Snaha Popradčanov končila na koncentrovanej obrane Dukly a domácim sa nedarilo vypracovať si brejkové situácie. Až v samom závere sa Paločko cez Dudáša nepresadil a vznikla z toho rýchla kontra. Šesť sekúnd pred koncom tvrdou strelou do horných poschodí bránky upravil na 2:0 Gašparovič.

Popradu sa zápas podarilo zdramatizovať v 46. min. Cez brániacich protihráčov sa prekľučkoval Paukovček a pomedzi Konrádove betóny vrátil svoj tím do zápasu. Trenčínu mohol dvojgólový náskok vrátiť Stantien. V úniku dvoch na jedného však trafil iba lapačku Kostúra. Deväť minút pred koncom sa neujalo ani zakončenie Nemca. V záverečných minútach mali opraty zápasu v rukách "kamzíci". Domáca striedačka vyprodukovala pred záverečným klaksónom chybu v podobe šiestich hráčov na ľadovej ploche. Tréner Milan Jančuška odvolal gólmana, no ani to Popradu nepomohlo, aby si vynútil predĺženie. Skóre na 3:1 ešte prikrášlil dve sekundy pred koncom do prázdnej bránky Stantien.

Hlasy:

Roman Stantien, tréner Dukly Trenčín: "Zväčša sa u nás stáva, že máme mnoho šancí a nedokážeme dať góly, dnes to bolo naopak. Z úplného minima sme vyťažili maximum a veľmi nás podržal brankár Konrád. Ten celú sezónu podáva skvelé výkony a bol akýmsi prvým článkom k tomu, aby sme dnes zvíťazili."

Vladimír Turan, asistent trénera HK Poprad: "Prvá tretina bola vyrovnaná, v závere presilovky sme dostali gól, keď sme urobili taktickú chybu. Mali sme vyslovene tri gólové šance, domácich podržal Konrád. Aj druhá časť bola vyrovnaná a paradoxne, keď sme na súpera vyvinuli najväčší tlak, dostal sa do brejku a strelil nám druhý gól. V samom závere sme vsadili na vabank, no nedali sme gól ani pri hre 6 na 4, domáci nám znova ušli a dali gól. Trenčania dnes boli efektívnejší."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok