Izraelské lietadlá bombardovali okolie damaského medzinárodného letiska

TASR
7.12.2014 18:20

Sýrska štátna televízia dnes oznámila, že izraelské lietadlá bombardovali oblasti neďaleko damaského medzinárodného letiska a mesto Dimás pri hranici s Libanonom.

Izraelské lietadlá bombardovali okolie damaského medzinárodného letiska
wiki

"Izraelský nepriateľ spáchal agresiu proti Sýrii, keď cielil na dve bezpečné oblasti v provincii Damask, na celé mesto Dimás a na okolie damaského medzinárodného letisko," uviedla štátna televízia a dodala, že nálety si nevyžiadali žiadne obete na ľudských životoch.

Hovorca izraelskej armády podľa agentúry Reuters oznámil, že sa "nebude vyjadrovať k zahraničným správam".
Obyvatelia sýrskej metropoly Damask uviedli, že počuli hlasné výbuchy. Libanonská televízia al-Manár riadená militantným hnutím Hizballáh hlásila, že izraelské lietadlá bombardovali oblasti neďaleko menšieho letiska pri meste Dimás.

Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá monitoruje sýrsky konflikt, oznámila, že neďaleko Dimásu bolo počuť desať explózií.

Sýrske štátne médiá v máji 2013 informovali, že izraelské lietadlá zaútočili v Sýrii na tri miesta vrátane letiska v Dimáse. V tom čase západní a izraelskí predstavitelia vydali vyhlásenie, že išlo o útok na iránske rakety smerujúce k libanonskému militantnému hnutiu Hizballáh.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok