Rozpočet je o premárnených príležitostiach, tvrdí Kollár

TASR
7.12.2014 12:58

Štátny rozpočet na rok 2015 je rozpočet premárnených príležitostí, tvrdí nezávislý poslanec Jozef Kollár. "Teraz, keď vládne jedna strana, bola šancu urobiť inovatívne reformy," povedal v diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Rozpočet je o premárnených príležitostiach, tvrdí Kollár

Minister financií Peter Kažimír oponoval, že vláde sa podarilo spoluprácou viacerých rezortov napríklad výrazne zvýšiť výber daní bez zvyšovania sadzby, a to bojom proti daňovým únikom. „Orgány štátnej správy spolupracujú v prospech štátu, tento efekt tu je,“ povedal Kažimír.

Minister Kažimír vyhlásil, že v roku 2017, najneskôr v roku 2018, by malo Slovensko hospodáriť vyrovnane. „Máme rozpočet, ktorý garantuje, že aj po príchode ďalšej vlády nebude veľkým problémom ten cieľ dosiahnuť,“ zdôraznil Kažimír. Podľa Kollára však vláda pri ceste za vyrovnaným hospodárením robí dve chyby. „Peniaze berie neadresne všetkým a na druhej strane tieto peniaze nepúšťa naspäť do ekonomiky v podobe napríklad znižovania daňových sadzieb, ale ich dáva len vybraným subjektom, ako sú vlaky zadarmo či vyššie platy pre pracovníkov verejnej správy,“ povedal Kollár.

Kollár v debate tiež kritizoval, že pri schvaľovaní rozpočtu poslanci cez pozmeňujúce návrhy zvýšili jeho výdavky oproti verzii schválenej vládou o takmer 840 miliónov eur. Podľa Kollára približne polovica z tejto sumy ide na vrub zvyšovania deficitu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok