Figeľ: Fico je nervózny, som presvedčený, že do roka sa politická mapa zmení

TASR
6.12.2014 19:52

Premiér Robert Fico je nervózny, lebo ľudia, médiá a opozícia odhaľujú rozsiahle predražovanie a rozkrádanie verejných financií. A tak sa skrýva za prázdne frázy typu balkanizácia politiky a očierňovanie. Týmito slovami reagoval predseda KDH Ján Figeľ na slová šéfa Smeru-SD, ktorý dnes na slávnostnom sneme strany v Nitre kritizoval opozíciu.

Figeľ: Fico je nervózny, som presvedčený, že do roka sa politická mapa zmení
SITA

Podľa Figeľa sa do roka politická mapa Slovenska zmení.

"Po povalení bývalej vlády a politicky vynútených predčasných voľbách Smer obsadil nielen všetky výkonné, ale aj kontrolné orgány štátu. Smer nemá rád kontrolu. Aj preto rastú problémy s aroganciou a korupciou moci," uviedol Figeľ. KDH podľa jeho slov odmieta súčasné zneužívanie moci, populizmus a zadlžovanie krajiny namiesto skutočných a zodpovedných riešení pre ľudí. "Som presvedčený, že do roka sa politická mapa Slovenska zmení. KDH urobí všetko pre to, aby naša krajina mala nielen stabilnú, ale aj zodpovednú vládu," podotkol Figeľ.

Vo svojom prejave na slávnostnom sneme Smeru-SD dnes Fico vyhlásil, že opozícia nevie a ani nemôže súperiť so stranou Smer-SD. Nemá podľa neho žiadnu alternatívu, ponúka len nenávisť a za podpory mnohých médií sa snaží na dennej báze vytvoriť o Smere-SD ten najnegatívnejší obraz. "Podľa opozície sú poslanci Smeru-SD čvarga a voliči Smeru-SD hlupáci. My robíme aj chyby. V celej histórii Slovenska neniesol jeden premiér a jedna strana toľko zodpovednosti. Oceňujem však, že nikto zo Smeru-SD sa nenechal vtiahnuť do opozičného programu nenávisti. To ale neznamená, že budeme ticho a rešpektovať vystrájanie opozície," uistil Fico.

Podľa jeho slov je potrebné verejnosti pripomenúť, kto organizuje program nenávisti a zvoláva mítingy na uliciach. "Sú to často ľudia, ktorí boli súčasťou koalícií Mikuláša Dzurindu a Ivety Radičovej," zdôraznil a pripomenul im viaceré kauzy. Predseda Smeru-SD preto vyzval opozíciu, aby prestala dávať zbytočné návrhy na odvolanie členov vlády a aby prestala s balkanizáciou politiky. "Akými zbraňami bojuješ, takými zhynieš," odkázal Fico.

Na margo najbližších parlamentných volieb poznamenal, že je na voličoch, ako sa rozhodnú. "Staviame si však otázku, či si Slovensko môže dovoliť nestabilné experimenty piatich až siedmich politických zoskupení. Smer-SD ponúka zaručenú stabilitu a predvídateľnosť rozhodnutí. Voliči v marci 2016 rozhodnú, či chcú stabilitu alebo zlepenec, reálnu politickú alternatívu alebo alternatívu nenávisti bez hodnotovej a programovej ponuky," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok