Uskutočnenie februárového referenda vyjde na 6,3 milióna eur

TASR
29.11.2014 15:40

Februárové referendum by malo stáť vyše 6,3 milióna eur. Takúto sumu je potrebné podľa ministerstva vnútra (MV) zabezpečiť v štátnom rozpočte na budúci rok. Vyplýva to z materiálu, ktoré ministerstvo predložilo do pripomienkového konania.

Uskutočnenie februárového referenda vyjde na 6,3 milióna eur
SITA

Najvyššie náklady, a to 5,13 milióna eur, pôjde z rozpočtu MV a zvyšok zo Štatistického úradu SR.

Plebiscit vyhlásil prezident Andrej Kiska na sobotu 7. februára budúceho roka. Pôjde v poradí o ôsme všeľudové hlasovanie v ére samostatného Slovenska. Z doterajších siedmich bolo platné iba jediné, a to v roku 2003, keď sa občania vyjadrovali k vstupu SR do Európskej únie.

Petíciu za vypísanie referenda pôvodne so štyrmi otázkami iniciovala Aliancia za rodinu (AZR). Vyše 400.000 podpisov doručila Kiskovi 27. augusta. Ten sa rozhodol, že dá súlad predmetu referenda s ústavou SR preskúmať Ústavnému súdu, ktorý prišiel k záveru, že jedna zo štyroch otázok nie je v súlade s ústavou.

Občania sa tak budú vyjadrovať k trom otázkam, a síce, či súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou; či súhlasia s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebola umožnená adopcia a následná výchova detí a či súhlasia s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo samotné deti nesúhlasia s obsahom vyučovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok