Velez-Zuzulová je zranená, zradilo ju opäť koleno

TA3 SITA
29.11.2014 08:15

Najlepšia slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová pre zranenie kolena vynechá nedeľňajší druhý slalom novej sezóny Svetového pohára žien v americkom Aspene.

Počas tréningu vo Vaile si odštiepila kúsok z menisku v ľavom kolene a bude musieť na operačný zákrok. Podrobí sa mu už v utorok na špecializovanej klinike Sport Clinic v Bratislave. Informuje o tom denník Šport.

"Opäť ma zradilo ľavé koleno. Najprv som si myslela, že to mám iba natiahnuté. Keď sa mi na koleno vo Vaile pozrel špecialista, ihneď vedel, že mám minimálne poškodený meniskus. Našťastie, nepotvrdilo sa nič vážnejšie. V utorok podstúpim operáciu, inkriminované miesto mi vyčistia. O ďalších päť dní by som mala začať s kondičným tréningom a do troch týždňov by som mala stáť na lyžiach," informovala Velez-Zuzulová denník Šport.

Dvakrát tretia žena celkového poradia Svetového pohára v slalome vynechala celú uplynulú sezónu pre vážne zranenie kolena, následnú operáciu a potom dlhú rehabilitáciu. Teraz by sa jej absencia mala počítať iba na niekoľko týždňov. V Aspene sa nepredstaví, ale neskôr by sa mohla zapojiť do kolotoča SP 2014/205 ešte v tomto kalendárnom roku.

"Nie je to také hrozné. Možno vynechám len Aspen, keďže v Courcheveli, kde sa má jazdiť 14. decembra, nie je sneh, V takom prípade by som veľa nestratila," doplnila Velez-Zuzulová pre Šport. Pred dvoma týždňami vo fínskom Levi obsadila 30-ročná Slovenka žijúca vo Francúzsku pri svojom návrate do SP po jeden a pol roku 14. priečku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok