Občania si dnes zvolia vedenie, šéfom má byť zakladateľ A. Hlina

TASR
29.11.2014 08:11

Politická strana Alojza Hlinu Občania si na dnešnom ustanovujúcom sneme zvolí predsedu a podpredsedu. Šéfom strany by mal byť Hlina, ktorý sa o túto funkciu uchádza zatiaľ ako jediný. Meno kandidáta na podpredsedu Hlina prezradiť nechcel. "Ale žiadne veľké prekvapenie snem neprinesie," povedal pre TASR.

Občania si dnes zvolia vedenie, šéfom má byť zakladateľ A. Hlina
SITA

Podľa stanov bude mať strana Občania štyroch podpredsedov, snem však zvolí len jedného. "Troch si budeme šporiť do budúcna," uviedol Hlina. Tieto miesta chce podržať pre ľudí, ktorí dnes pôsobia v spoločenskom priestore, ale nepovedal, koho presne myslí. Poukázal aj na pohyby na politickej scéne, ktoré by mohli priviesť kvalitných ľudí do vedenia Občanov.

Ustanovujúci snem strany sa musí konať do 90 dní od jej registrácie. Občanov zaregistrovalo ministerstvo vnútra 2. septembra. Základným cieľom strany je zmeniť našu krajinu. Delegáti ustanovujúceho snemu majú prijať aj základný programový dokument nazvaný Manifest Občana.

Hlina chce stranu budovať na hodnotovom základe. "Našou hodnotou, našou DNA bude spravodlivá súťaž. Najlepší nech vyhrávajú. V takej spoločnosti chceme žiť a takú aj vytvárať. A pre takú myšlienku budeme hľadať ľudí," vyhlásil Hlina.

Témy: Alojz Hlina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok