Ruské vojenské lode vplávali do Lamanšského prielivu

TASR TA3
28.11.2014 12:21

Vojenské lode ruského námorníctva vplávali do Lamanšského prielivu a vstúpili do neutrálnych vôd pri pobreží Francúzska, kde podniknú cvičenie, informoval spravodajský server Sputnik.

Rezort obrany v Moskve vo vyhlásení, ktoré citovali ruské tlačové agentúry, uviedol, že skupina štyroch lodí - raketového torpédoborca, výsadkovej lode, nákladnej lode a ťažného remorkéra - sa pred búrkou uchýlila do neutrálnych vôd pri francúzskom pobreží, píše Agentúra AP.

"Vojenské lode a plavidlá Severnej flotily na čele s protiponorkovým torpédoborcom Severomorsk preplávali najužšou časťou Lamanšského prielivu pri Calais a vplávali do zálivu Seiny," citoval server z vyhlásenia Tlačovej služby Západného vojenského okruhu.

Kvôli zlým poveternostným podmienkam, lode sa rozhodli prečkať búrku v neutrálnych vodách v zálivu a kým tam zostanú, budú ich posádky nacvičovať boj s podmorskými diverznými jednotkami a absolvujú nácvik protipožiarnej ochrany.

Počas prechodu Severným morom absolvovali navigační dôstojníci, technici a posádka protiponorkovej lode Severomorsk, výsadkovej lode Alexander Ostrakovskij a ďalších plavidiel ukončili sériu manévrov zameraných na prechod úzkym priestorom v náročných meteorologických podmienkach.

Rusko usporiadalo od anexie Krymského polostrova a diania na východe Ukrajiny niekoľko vojenských cvičení, pripomína AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok