Benitezovi prekážala kvalita trávnika na Letnej

TASR
28.11.2014 11:54

Tréner futbalistov SSC Neapol Rafael Benitez sa po štvrtkovom súboji 5. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na pražskej Letnej so Spartou (0:0) posťažoval na kvalitu trávnika, ktorá vraj znemožnila jeho tímu lepšie kombinovať.

Benitezovi prekážala kvalita trávnika na Letnej
SITA/AP

Taliani v strede s kapitánom Marekom Hamšíkom si napriek tomu zabezpečili ako prvý tím z I-skupiny postup do jarného šestnásťfinále, druhým bude jeden z dua Bern - Sparta. Rozhodne sa 11. decembra na umelej tráve vo Švajčiarsku.

Český majster mal v prvom polčase o čosi viac z hry. V 18. minúte trafil brvno Hušbauer a Lafatovu dorážku hlavou skvele zlikvidoval brankár Cabral. V 40. minúte sa na zadnej tyči dostal do príležitosti Krejčí, ale situáciu neriešil ideálne a obrana hostí hroziaci požiar uhasila. Domáci mohli skórovať aj v druhom polčase, v 75. minúte ale strela Matějovského po teči obrancu Mestu skončila opäť len na brvne. Duel sa napokon skončil bez gólov a z postupu sa raduje SSC.

"Trávnik bol na hranici regulárnosti. Už pri stredajšom tréningu bol šmykľavý a mäkký. Sťažovalo nám to kontrolu lopty a prihrávky po zemi. Ale neberte to ako ospravedlnenie za náš výkon, je to len konštatovanie. Nedokázali sme loptu dobre kontrolovať," citoval Španiela portál idnes.cz. "Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, mali sme aj šance, takže výsledok je zaslúžený. Pozitívne je, že sme nedostali gól a zaistili si postup. Zápas totiž vôbec nebol jednoduchý," dodal kormidelník hostí, ktorí v poslednom zápase privítajú v Neapole bratislavský Slovan. "Belasí" prehrali vo štvrtok na Pasienkoch s Bernom 1:3 a v tabuľke sú stále bez bodu poslední.

"Mokrý trávnik je súčasťou našej hry na Letnej, používajú to aj iné tímy v Európe. Možno, aby sme predviedli lepšiu, hru bolo treba vyššiu kvalitu hracej plochy, tá už nie je v tomto období ideálna," reagoval tréner domácich Vítězslav Lavička.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok