Kríza Slovana trvá, doma podľahol aj Viťazu Podoľsk

SITA TA3
27.11.2014 22:03

Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo štvrtkovom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď s tímom Viťaz Podoľsk prehrali 0:2. "Belasí" mali v súboji streleckú prevahu, ale nedokázali prekonať gólmana Sateriho. Hosťom tak stačil na trojbodový zápis presný zásah v početnej výhode v 29. min, keď sa do streleckej listiny zapísal Cyganov. V poslednej minúte už len poistil triumf podmoskovského tímu v power-play Afinogenov.

Kríza Slovana trvá, doma podľahol aj Viťazu Podoľsk
SITA

Bratislavčanom sa v posledných dueloch nedarí, keď v ostatných ôsmich súbojoch strelili len 6 gólov (najviac 2 v Mytiščiach pri víťazstve 2:1, pozn.) a získali v nich len šesť bodov.

Štvrtkový duel sledovalo na tribúnach 7719 divákov, čo je historicky najnižšia návšteva na domácom súboji Slovana v KHL.

V tejto sezóne majú "belasí" na svojom konte z 31 duelov dovedna 38 bodov so skóre 66:79, Viťaz nazbieral o desať bodov viac. Po štvrtku figurujú Bratislavčania na predposlednom 13. mieste tabuľky Západnej konferencie. Za 8. priečkou znamenajúcou prienik do play-off zaostáva bratislavský tím o osem bodov.

Najbližšie sa Slovan predstaví v sobotu 29. novembra o 17.30 h opäť doma proti Atlantu Mytišči, v pondelok 1. decembra privíta Metallurg Novokuzneck. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - štvrtok: 

Slovan Bratislava - Viťaz Podoľsk 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 29. Cyganov (Kempe, Horák), 60. Afinogenov (Kempe) 
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gamalej, Gusev - Streľcov, Tarasov, 7719 divákov 

Zostavy:
Slovan: Backlund - Štajnoch, Sigalet, Sersen, V. Mihálik, J. Brejčák, Baranka, Luža - Surový, Murley, Bartovič - L. Nagy, V. Nedorost, Š. Ružička - Jeglič, Tičar, Vondrka - A. Šťastný, Bližňák, Ölvecký 
Podoľsk: Sateri - Porseland, Vereščagin, Semionov, Grebeškov, Selezňov, Golovkov, Kudinov, Berďukov - Kempe, Horák, Cyganov - Afinogenov, Kučeriavenko, Šitikov - Koroľov, Kousal, Soloduchin - Ivanov, Jakubov, Vyglazov 

V úvodnej päťminútovke mal veľkú šancu Luža, ale puk mu ušiel a mladý bek si ešte musí na prvú strelu v tejto sezóne počkať. Neskôr nepochodil ani domáci kapitán Bartovič po peknej krížnej prihrávke od Murleyho, na opačnej strane neuspel ani Soloduchin. V 11. min neusmernil odrazenú strelu L. Nagya za ležiaceho brankára Sateriho bek V. Mihálik. V 15. min gólman Backlund zneškodnil únik Koroľova a skóre sa nezmenilo ani v presilovke Slovana v závere prvej a v úvode druhej tretiny.

Hostí mohol poslať do vedenia Kučeriavenko v 22. min, no netrafil odkrytú domácu bránku. Pri vylúčení Murleyho sa dostal do úniku Nagy, jeho pokus však Sateri zneškodnil a "zahrmelo" na opačnej strane. S Kempeho strelou si ešte Backlund poradil, no Cyganov už nemal s dorážkou problémy - 0:1. Pred druhou sirénou mohli vyrovnať Vondrka či Surový, ale v oboch prípadoch dobre zakročil Sateri.

Na začiatku tretieho dejstva trafil Nagy po Sersenovom vysunutí žŕdku a v 47. min si Bartovič nespracoval puk od aktívneho Murleyho. Po ňom trafil hosťujúceho brankára Vondrka. Hostia v závere pridali poistku z hokejky Afinogenova, ktorý skóroval pri power-play Slovana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok