SDKÚ opúšťa aj košický krajský šéf Viliam Novotný

SITA TA3
28.11.2014 09:40

Košický krajský predseda SDKÚ-DS a poslanec Viliam Novotný odchádza zo strany.

SDKÚ opúšťa aj košický krajský šéf Viliam Novotný
SITA

Siedmy poslanec

Ako povedal pokladník strany Ľudovít Kaník, Novotný to oznámil na rokovaní Prezídia SDKÚ-DS a to zobralo jeho rozhodnutie na vedomie. Podľa Kaníka sa Novotný nestotožnil s programom obnovy strany, ktorý dnes prezídium prerokovalo.

Novotný je siedmym poslancom Národnej rady za SDKÚ-DS, ktorý zo strany odchádza. V decembri 2013 odišla trojica Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý a Magda Vášáryová. Pred letom vystúpili Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Minulý týždeň stranu opustil Martin Fedor.

Prezídium rokovalo o stanovách

Prezídium SDKÚ-DS dnes prerokovalo aj návrh zmeny stanov a prejavilo vôľu zmeniť volebné obdobie funkcionárov strany zo štvorročného na dvojročné obdobie a spružniť spôsob zvolávania orgánov strany. Keďže sa na zasadnutí nezúčastnili zástupcovia piatich krajov a nemohli sa tak k tomu vyjadriť, schválenie zmeny stanov sa prekladá na najbližšie rokovanie prezídia.

Prezídium súhlasilo s plánom obnovy strany, ktorý obsahuje zvolanie Ústrednej rady SDKÚ-DS, poverenie generálneho sekretára SDKÚ-DS, poverenie podpredsedov SDKÚ-DS, zmenu stanov a uskutočnenie primárnych volieb na volebného lídra podľa stanov. Prezídium konštatuje, že jeho uskutočnenie je možné len po širokej dohode vo vedení strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok