Rusko zakázalo dovoz časti bieloruskej produkcie, Lukašenko sa vyhráža

TASR
27.11.2014 12:25

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko dnes pohrozil, že jeho krajina pristúpi k odvetným opatreniam, ak sa obchodná výmena medzi Ruskom a Bieloruskom nevráti do normálnych koľají.

Rusko zakázalo dovoz časti bieloruskej produkcie, Lukašenko sa vyhráža
SITA

Lukašenko takto reagoval na obmedzenia, ktoré Rusko v uplynulých dňoch uvalilo na dovoz niektorých druhov tovarov z Bieloruska. Ide o zákaz dovozu prakticky všetkých druhov mäsa - ten Rusko na bieloruskú produkciu uvalilo v stredu.
Ruská strana zákaz zdôvodnila tvrdením, že bieloruský tovar nezodpovedá ruským sanitárnym normám, ani požiadavkám platným v rámci colnej únie. Zákaz dovozu sa týka ôsmich mäsozávodov v Bielorusku, spresnila agentúra UNIAN.

Ďalším opatrením ruských úradov je obmedzenie tranzitu poľnohospodárskych produktov cez územie Ruska - údajne kvôli podozreniu, že by mohlo ísť o druhotný dovoz zo "zakázaných" krajín EÚ. Ruské kontrolné orgány totiž začiatkom týždňa obvinili Bielorusko z protizákonného dovozu poľnohospodárskych produktov, ktoré boli údajne pôvodne určené pre kazašský trh, ale "z neznámeho dôvodu" ich vyskladnili v Rusku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok