Dav zaútočil na radnicu v St. Louis, polícia nepomohla proruským novinárom

TASR TA3
27.11.2014 09:32

Protesty americkom Fergusone stále neutíchli. Rozšírili sa do okolia aj po celom území Spojených štátov. Demonštranti zaútočili na radnicu v St. Louis.

Dav zaútočil na radnicu v St. Louis, polícia nepomohla proruským novinárom
SITA/AP

Odrazili útok na radnicu

Polícia v americkom St. Louise, v štáte Missouri, použila v stredu štipľavý sprej pri zákroku voči demonštrantom, ktorí sa snažili obsadiť mestskú radnicu. Informovala o tom agentúra DPA.

Niekoľko stoviek demonštrantov pochodovalo v stredu smerom na mestskú radnicu v St. Louise neďaleko Fergusonu. Polícia zasiahla, keď sa skupina výtržníkov pokúšala vlámať do zamknutého úradu a rozbíjali okná na budove.

Protestujúcich rozohnali štipľavým sprejom, dvoch z nich zadržali. Na miesto výtržností zavolali policajné posily a oblasť uzavreli, napísala agentúra AP.

Veľká porota v americkom štáte Missouri sa rozhodla nevzniesť obvinenie voči policajtovi Darrenovi Wilsonovi, ktorý 9. augusta pri zásahu smrteľne postrelil 18-ročného Michaela Browna.

Rozhodnutie vyvolalo vlnu protestov a násilností v mnohých mestách vrátane Fergusonu. V okrese St. Louis zatkli v noci nadnes 45 osôb.


Ruským novinárom nepomohli

V americkom meste Ferguson zaútočila v utorok na dvoch spravodajcov agentúry Rusko dnes skupina mladých ľudí a podpálila im auto. Polícia im odmietla pomôcť, informoval v stredu spravodajský server Sputnik. Novinári podľa neho zranenia neutrpeli.

K útoku na Rusa a Brita, ktorí pracujú pre Rusko dnes, došlo v blízkosti miesta, kde v auguste belošský policajt zastrelil neozbrojeného černošského tínedžera.

Novinári sa pýtali skupiny mladíkov, čo si myslia o rozhodnutí veľkej poroty neobviniť dotyčného policajta Darrena Wilsona. Tínedžeri však na novinárov zaútočili a požadovali od nich kľúče od auta a mobilné telefóny. Jeden z novinárov dostal úder do hlavy, druhému sa útočníci snažili zobrať batoh. Obom sa napokon podarilo z miesta utiecť.

Policajti, ktorí stáli neďaleko, odmietli dvojici pomôcť. Tvrdili, že tínedžeri boli zrejme ozbrojení. Novinári po príchode na miesto našli svoje auto zhorené, dodal server Sputnik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok