Bossovi piťovcov znížili trest, menej si odsedia aj jeho kumpáni

TASR TA3
26.11.2014 14:11

Najvyšší súd znížil trest odňatia slobody pre šéfa piťovcov Juraja Ondrejčáka za riadenie zločineckej skupiny z 18 na 16 rokov. Okrem neho znížil odvolací súd tresty aj ďalším členom gangu.

Floxňa dostal 21 rokov

Igor Dvorský pôsobiaci v Stupave si mal podľa májového rozsudku Špecializovaného trestného súdu v Pezinku odsedieť 24 rokov, NS SR mu trest znížil na 22 rokov.

Adamovi Štefunkovi, ktorý pôsobil v Trnave a v Hlohovci mu znížil NS SR trest o dva roky, rovnako na 22 rokov odňatia slobody. Miroslav Abrahám, s prezývkou Floxňa, ktorý mal v rámci skupiny na starosti obchod s drogami, si mal podľa ŠTS odsedieť v najprísnejšom väzení 23 rokov, po dnešnom rozsudku strávi za mrežami 21 rokov.

Rovnaký trest dostal jeho podriadený Matej Baričiak, ktorému súd rovnako znížil trest o dva roky. Dnešný rozsudok NS SR je právoplatný.

Najväčšia policajná akcia v histórii

Piťovci sa podľa špecializovaného súdu venovali obchodom s drogami a vyberaním výpalného. Skupina pôsobila z bratislavského Lamača a známa bola nosením oblečenia značiek Thor Steinar či Alpha Industries. Začala sa formovať koncom 90-tych rokov, keď už v hlavnom meste pôsobili iné zločinecké skupiny.

Jej členovia boli vojensky organizovaní a boli známi používaním automobilov značky Mercedes G. Juraja Ondrejčáka spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Súdne pojednávanie sa začalo vlani v auguste prečítaním 28-stranovej obžaloby. Pred súd sa vtedy postavilo 18 mužov, ktorí boli obžalovaní z 19 skutkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok