KDH: Niekoľkomiliónový tender v doprave vyhrala schránková firma

TA3 TASR
24.11.2014 13:21

Spoločnosť Paywell, ktorá vyhrala súťaž na overovanie platieb palivovými kartami za mýto, bude mať zabezpečený príjem v desiatkach miliónov eur. Tvrdí to opozičná strana KDH.

KDH: Niekoľkomiliónový tender v doprave vyhrala schránková firma
SITA

Na výbor pozvú Počiatka a Gajdoša

"Z každej transakcie bude táto pochybná firma s nejasnou vlastníckou štruktúrou brať 6,15 % sumy. Je to niekoľkonásobne vyššie, ako si berú banky pri platbe kreditnými kartami," priblížil dnes na tlačovej konferencii v Bratislave podpredseda KDH Pavol Zajac s tým, že celkový rozdiel je viac ako 100 miliónov eur. Navyše, podľa jeho slov sa do súťaže táto spoločnosť prihlásila len deň po svojom vzniku.      

"Zvláštne sú predovšetkým prepojenia tejto firmy s finančnou skupinou," konštatoval Zajac. Zaujíma ho najmä skutočný majiteľ spoločnosti.      

Predseda výboru národnej rady pre hospodárske záležitosti Ján Hudacký sa preto chystá zvolať ešte tento týždeň mimoriadne rokovanie výboru. Chce pozvať ministra dopravy Jána Počiatka a generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Milana Gajdoša, aby tieto záležitosti objasnili. "Chceme, aby zodpovední vysvetlili tento extrémne predražený tender a pristúpili ku krokom, ktoré ušetria našim občanom desiatky miliónov eur," konštatoval Hudacký. Tender na overovanie platieb palivovými kartami za mýto vypísala po kritike Európskej únie NDS.

Pozrite si celú tlačovú besedu KDH

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok