Americkí policajti zastrelili chlapca ozbrojeného hračkárskou pištoľou

TA3
24.11.2014 09:31

Policajti v americkom meste Cleveland v štáte Ohio zastrelili cez víkend 12-ročného černošského chlapca, ktorý mal pri sebe hračkársku pištoľ na stlačený vzduch. K incidentu došlo v sobotu popoludní na ihrisku centra voľného času.

K incidentu došlo v sobotu popoludní na ihrisku centra voľného času. Svedok privolal prostredníctvom tiesňového čísla 911 políciu, pretože tam videl pobehovať chlapca, ktorý mával zbraňou a "cielil" na okoloidúcich.

Na miesto prišli dvaja policajti. Pri ich príchode ležala pištoľ na stole, chlapec si ju však dal za opasok. Policajti ho vyzvali, aby zdvihol ruky, ten ale siahol po zbrani za opaskom. Jeden z policajtov následne dvakrát vystrelil a najmenej raz zasiahol chlapca do brucha.


Denník The Plain Dealer informoval, že chlapec, ktorý policajtov neohrozoval slovne ani fyzicky, zomrel dnes ráno na následky svojich zranení. Polícia tvrdí, že jeho hračkárska pištoľ veľmi silno pripomínala "poloautomatickú zbraň". Navyše oranžová značka, ktorá mala svedčiť o neškodnosti pištole, bola odstránená.

Kľúčová informácia sa k policajtom nedostala

Volajúci však upozornil políciu, že zbraň je "veľmi pravdepodobne falošná" a osoba pohybujúca sa po ihrisku je s veľkou pravdepodobnosťou tínedžer. O týchto skutočnostiach ale neboli obaja policajti informovaní, povedal novinám The Plain Dealer šéf združenia pochôdzkárov v Clevelande Jeff Follmer.

Polícia začala prípad vyšetrovať. Oboch zasahujúcich policajtov poslali dočasne na dovolenku. Jeden, ktorý strieľal, slúžil necelý rok.

zbran.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok