Podľa šéfa Lukoilu by Rusko nemalo znižovať produkciu ropy

TASR
21.11.2014 12:27

Znižovanie produkcie ropy zo strany Ruska s cieľom podporiť ceny komodity vo svete by nebolo vhodné, nakoľko svetové ceny by sa čoskoro mali aj tak opäť zotaviť. Povedal to dnes výkonný riaditeľ najväčšej ruskej súkromnej ropnej spoločnosti Lukoil Vagit Alekperov.

Podľa šéfa Lukoilu by Rusko nemalo znižovať produkciu ropy
SITA/AP

Reagoval tak na informácie ministra energetiky, ktorý zníženie produkcie komodity nevylúčil. Informovala o tom ruská agentúra TASS.

"Diskutovanie o znižovaní produkcie v Rusku nie je namieste, pretože pokles cien ropy povedie k rastu spotreby ropy aj plynu," povedal Alekperov. Rastúca spotreba následne prispeje k zotaveniu cien ropy na trhoch. "Ani v období Sovietskeho zväzu Rusi neboli členom Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a na spoločných krokoch v oblasti produkcie sa nepodieľali," dodal šéf Lukoilu.

Ruský minister energetiky Alexander Novak dnes povedal, že vláda uvažuje o znížení produkcie ropy s cieľom podporiť ceny komodity, ktoré od júna klesli o vyše 30 %. Žiadne rozhodnutie však zatiaľ nepadlo. Otázka znižovania produkcie bude hlavnou témou blížiaceho sa zasadnutia členov ropného kartelu OPEC, ktoré sa uskutoční 27. novembra vo Viedni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok