Slovan vyhral v Mytyščiach, rozhodol Ružička

SITA
18.11.2014 20:09

Hráči Slovana Bratislava uspeli v utorkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď v podmoskovských Mytiščiach zdolali domáci Atlant 2:1.

Slovan vyhral v Mytyščiach, rozhodol Ružička
TASR/Pavel Neubauer

Prvý gól duelu strelil už v 90. sekunde Václav Nedorost, ktorému po prechode do útočného pásme prenechal puk obrana Ivan Baranka. Na 2:0 zvýšil v 45. min v presilovej hre Štefan Ružička, ktorý sa premiérovo zapísal do streleckej listiny po príchode bratislavského mužstva. Koniec duelu zdramatizoval presný zásah Potapova v početnej výhode do odkrytej bránky Slovana. V záverečnej minúte putoval na trestnú lavicu Tomáš Surový, no domáci pri power-play nevyužili výhodu o dvoch korčuliarov.

Slovan utorkovým úspechom prerušil sériu štyroch prehier, v ktorých získal len dva body. "Belasým“ sa na ľade Atlantu darí, keď v Mytiščiach uspel aj v predchádzajúcich dvoch sezónach 2:0 a 1:0.

Po nedeľňajšej prehre v Helsinkách s Jokeritom 1:2 a utorkovom triumfe 2:1 nad Atlantom uzavrie Slovan trojzápasový "trip" u súperov v lotyšskej Rige proti domácemu Dinamu (štvrtok 20. 11. o 18.30 h).

Bratislavské mužstvo má po utorku na svojom konte 37 bodov (skóre: 65:73) a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 10. miesto. Atlant figuruje na jedenástej priečke takisto so ziskom 37 bodov. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok: 
Atlant Mytišči - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 53. Potapov (Dyblenko) - 2. V. Nedorost (Baranka, Sersen), 45. Š. Ružička (Sersen, Vondrka) 
Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: Korobov (Atlant) 10 min za nešp. správanie, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rönn (Fín.), Gofman - Sivov, Šeľanin (všetci Rus.), 5800 divákov 

Zostavy:
Atlant: Engren - Korobov, Gilroy, Novopašin, Němec, Ťuľapkin, Dyblenko - A. Černov, Engqvist, Potapov - Gluchov, Taratuchin, P. Vrána - V. Kozlov, O. Jašin, Konstantin Koľcov - Sošnikov, Pešechonov, Levickij 
Slovan: Backlund - Sersen, V. Mihálik, J. Brejčák, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Luža - Bartovič, Surový, Vondrka - Netík, V. Nedorost, Š. Ružička - Jeglič, Tičar, L. Nagy - T. Rachůnek, Bližňák, Lunter

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok