Na Morave vybuchol colný sklad, zranilo sa najmenej sedem ľudí

TASR
18.11.2014 11:33

Pred ôsmou hodinou ráno došlo dnes v budove starej colnice v okrese Frýdek-Místek v Českej republike k výbuchu. Explózia zranila sedem ľudí. Na mieste zasahovalo sedem jednotiek hasičov. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu policajného zboru Moravskosliezského kraja Vlastimila Starzyka.

Na Morave vybuchol colný sklad, zranilo sa najmenej sedem ľudí
ČTK

"Päť osôb je ťažko popálených, šiesta pacientka je stredne ťažko popálená. Ľudia sú i v bezvedomí. Na mieste máme sedem posádok, zasahuje aj vrtuľník," uviedol hovorca moravsko-sliezskych záchranárov Lukáš Humpl. Jeden ľahko zranený človek podľa jeho slov dorazil do nemocnice na ošetrenie sám.

"Na mieste zasahuje sedem jednotiek profesionálnych hasičov a pomáhajú aj dobrovoľníci z okolia. Explózia poškodila budovu colného úradu. Tlaková vlna výbuchu poškodila objekt súkromnej firmy," uviedol podľa servera Novinky.cz hovorca hasičov Moravskosliezského kraja Petr Kudel.

Zatiaľ nie je jasné, čo explóziu spôsobilo. Podľa Starzyka je možné, že došlo k výbuchu plynu. "Sme na mieste a všetko vyšetrujeme," upozornil policajný hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok