SDKÚ vyzýva opozíciu na vytvorenie Demokratickej koalície

TASR
18.11.2014 10:25

Na Slovensku by mala vzniknúť Demokratická koalícia. Ak totiž bude pravica spolupracovať, dokáže uspieť. Myslí si to Ľudovít Kaník z SDKÚ.

SDKÚ vyzýva opozíciu na vytvorenie Demokratickej koalície
SITA

"Treba, aby tu vznikla Demokratická koalícia, ktorá ponúkne alternatívu voči vláde Roberta Fica. Ukazuje sa, že ak opozícia dokáže spojiť sily, dokazuje úspech," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Ľudovít Kaník.

Podľa šéfa SDKÚ-DS Pavla Freša komunálne voľby ukázali, že pravica nedokáže využiť priestor, ktorý sa vytvára slabnutím vplyvu. Príčiny vidí Frešo v žabomyších vojnách medzi stredopravými stranami. Nazdáva sa, že pravica by mohla spolu vládnuť, ak dokáže držať spolu a dať ponuku ľuďom. Odmieta predvolebné koalície so Smerom-SD.

Eugen Jurzyca zdôraznil potrebu protikorupčných opatrení. Aby sa neopakovali kauzy ako podozrivý nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici.

Predstavitelia SDKÚ-DS poukázali na úspech pravice aj v súvislosti s avizovaným odstúpením šéfa parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD). Podľa strany Paška odchádza po tlaku z mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá bola pre kauzu "cétečka", a tiež pre tlak verejnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok