Viac ako tisíc nespokojných ľudí žiadalo na Námestí SNP Paškov odchod

TASR TA3
14.11.2014 19:02

Odstúpiť, odstúpiť, kričala viac ako tisícka nespokojných ľudí dnes podvečer na námestí SNP v Bratislave, kde sa ľudia zišli, aby žiadali odstúpenie Pavla Pašku (Smer-SD) z postu predsedu Národnej rady (NR) SR. Podľa organizátora protestu nezaradeného poslanca parlamentu Alojza Hlinu je Paška symbolom nedokončenej práce po 17. novembri 1989.

paska 2.jpg

"Zmyslom podujatia je vyslať signál, že 25. výročie Novembra sme si nepredstavovali tak, že v tejto krajine budú vládnuť ľudia, ktorým nič nie je sväté," vyhlásil Hlina. Publikum ho odmenilo potleskom. Dodal, že v Novembri 89 "sme bojovali za slobodu a demokraciu, ale urobili sme aj chyby". Tieto chyby umožnili podľa Hlinu zbohatnúť niektorým skupinám ľudí, ktoré sa podľa neho neštítia zarábať ani na zdraví.

Hlina niekoľkokrát vyzýval Pašku, aby odstúpil z funkcie. Jeho odvolanie žiadali ľudia na transparentoch, aj pokrikmi. Okrem opozičných politikov vystúpil s príhovorom aj lekár, ktorý upozornil na podozrivý nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici. V príhovore žiadal potrestanie zodpovedných.

Išlo o ďalší z protestov za odvolanie Pašku z funkcie, ktorý organizuje Hlina. Opozícia žiada Paškovu hlavu za to, že ho vidí za údajným tunelovaním slovenského zdravotníctva. Šéf parlamentu opozičné obvinenia odmieta, reagoval na ne trestnými oznámeniami.

Prvý protest proti Paškovi Hlina zorganizoval pred Paškovým sídlom v Košiciach, kam prišli stovky ľudí. Do Košíc sa mieni s davom vrátiť aj 28. novembra, ak Paška neodstúpi po tlaku verejnosti. Ten chce Hlina spolu s ľuďmi vytvárať aj na proteste, ktorý plánuje na 25. výročie Nežnej revolúcie (17. 11.) opäť na Námestí SNP v Bratislave. Ak Paška neodstúpi, povedie Hlina aj pochod od námestia k Národnej rade SR. Naplánovaný ho má na 25. novembra, keď sa začína decembrová schôdza parlamentu.

paska 1.jpg
paska 3.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok