Slovan angažoval Ružičku, zaujíma sa aj o Švarného

TASR TA3
11.11.2014 15:37

Hokejový Slovan Bratislava posilnil slovenský útočník Štefan Ružička, ktorý sa v utorok dohodol s vedením klubu na kontrakte do konca aktuálneho ročníka KHL. Platnosť zmluvy ešte podlieha registrácii na centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve.

Slovan angažoval Ružičku, zaujíma sa aj o Švarného
SITA

Informovala o tom oficiálna webstránka klubu. Okrem 29-ročného krídelníka sa "belasí" zaujímajú aj o reprezentačného obrancu Ivana Švarného.

Ružička si v novom tíme vybral dres s číslom 9 a fanúšikom Slovana by sa mal prvýkrát predstaviť už v stredu v domácom stretnutí proti Medveščaku Záhreb. "Do kádra sme získali hráča s bohatými skúsenosťami z Kontinentálnej hokejovej ligy, navyše slovenského reprezentanta, na ktorých chceme v Slovane stavať. ŠtefanRužička potvrdil kvality kanoniera v drese Spartaka Moskva, ale naposledy tiež v Avangarde Omsk. Veríme, že v Slovane bude minimálne rovnako produktívny a svojimi gólmi dokáže v rozhodujúcej časti sezóny naštartovať našu ofenzívu. Som zároveň rád, že do tímu prichádza člen širšieho reprezentačného kádra a očakávam, že účinkovanie v Slovane by mohlo pomôcť nielen jemu, ale perspektívne aj našej reprezentácii," povedal krátko po podpise zmluvy pre hcslovan.sk generálny manažér klubu Maroš Krajči.
Ružička vstúpil do profesionálneho hokeja už ako šestnásnásťročný v rodnej Nitre. Po úspešných MS hráčov do 18 rokov, kde si v siedmich zápasoch pripísal osem bodov a prispel k zisku strieborných medailí, strávil nasledujúci ročník už v juniorskej Ontario Hockey League. V roku 2003 ho v 3. kole draftu NHL z 81. miesta draftovala Philadelphia, premiéru v najlepšej lige sveta zažil v sezóne 2005/2006, celkovo nastúpil v NHL na 55 zápasov. Jeho kariéra potom pokračovala od sezóny 2008/2009 v nadnárodnej KHL, kde bol štyri roky verný Spartaku Moskva, ďalej nastupoval za Ufu a naposledy spolu s Ivanom Barankom v Avangarde Omsk. Práve v Omsku v minulej sezóne výrazne prispel k zisku Pohára nádeje, keď sa stal najproduktívnejším hráčom nadstavbovej súťaže. Aktuálny ročník odštartoval krátkodobým kontraktom vo švajčiarskom Lausanne. Svoju krajinu reprezentoval na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku 2009 a domácich MS 2011 v Bratislave.

Ružička
so Slovanom trénoval už v pondelok, následne sa dohodol s klubom na zmluve. "Asi pred dvomi týždňami, keď som sa vrátil z krátkodobého pôsobenia zo švajčiarskeho Lausanne, ma kontaktoval bratislavský Slovan. V mužstve chalanov poznám, veď s mnohými som pôsobil v slovenskej reprezentácii," povedal pre Plus jeden deň.

Okrem
Ružičku by sa mohol káder Slovana rozrásť o ďalšie zaujímavé meno. Slovenský účastník KHL má totiž podľa webstránky Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) záujem o angažovanie reprezentačného obrancu Ivana Švarného. Ten začal sezónu v Diname Minsk a na minulotýždňovom Nemeckom pohári v Mníchove bol kapitánom slovenského tímu. Tridsaťročný obranca dostáva v bieloruskom klube iba málo šancí, v prebiehajúcej sezóne KHL nastúpil iba na štyri stretnutia, zvyšné strávil na tribúne. Švarný už minulý týždeň na reprezentačnom sústredení prezradil, že uvažuje o odchode z Dinama.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok