Pašku neodvolávali, Smer neschválil program

SITA
10.11.2014 21:02

Pozícia Pavla Pašku v parlamente zostáva nezmenená. Mimoriadna schôdza Národnej rady SR, ktorú iniciovala opozícia, sa skončila krátko po tom, ako sa začala. Poslanci neschválili program s jediným bodom, a to návrhom na odvolanie Pavla Pašku z funkcie predsedu parlamentu. Schôdzu zablokovali poslanci Smeru-SD.

Pašku neodvolávali, Smer neschválil program
SITA/Ján Slovák

Parlament zažil dve po sebe nasledujúce mimoriadne schôdze. Prvá, počas ktorej sa opozícia pokúsila odvolať premiéra Roberta Fica, trvala nepretržite dva dni. Pol hodinu po nej nasledovala ďalšia, a to s cieľom zbaviť funkcie Pašku. V oboch prípadoch opozícia neuspela. Parlamentné počty nepustili, poslanci za stranu Smer-SD podržali svojich spolustraníkov.

Návrh na Paškovo odvolanie podali do parlamentu opozičné strany, podpísalo ho 44 poslancov. "Hlavný dôvod je angažovanie sa pána Pašku v zdravotníckych firmách a najmä v skupine, ktorá má dominantné postavenie v zdravotníctve a akoby zázrakom vyhráva mnohé výberové konania za čias Ficovej vlády. Stojí aj za posledným tendrom na CT v piešťanskej nemocnici. Dnes je to už formálne schránková firma, ale všetky firmy v tej skupine do roku 2008 spoluvlastnil aj Pavol Paška," vysvetľoval predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic iniciatívu opozície.

Paška tvrdí, že svoje podnikanie u predchodcu Medical Group ukončil už pred 13 rokmi, takmer rok predtým, ako som sa vôbec stal po prvý raz poslancom NR SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok