Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov triumfovala na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene

TASR
8.11.2014 22:37

Vo svojom záverečnom vystúpení v sobotu zdolala aj rovesníkov zo Švajčiarska, keď po góloch Pavla Skalického, Erika Černáka a Dominika Briestenského triumfovala 3:2.

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov triumfovala na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene
SITA

Zverenci Ernesta Bokroša na turnaji neokúsili ani raz trpkosť prehry a so ziskom ôsmich bodov obsadili v tabuľke prvú priečku. Ešte vo štvrtok zdolali nórsku "dvadsiatku" presvedčivo 6:0, o deň neskôr otočili zápas proti domácemu Nemecku a triumfovali 4:3 po nájazdoch.

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov:
SR – Švajčiarsko 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Góly: 12. Skalický, 47. Černák, 56. Briestenský - 42. Aeschlimann, 60. Arnold. Rozhodovali: Singer, Bidour - Gazzo, Giel, vylúčení: 9:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 40 divákov

Hlas po zápase /zdroj: www.hockeyslovakia.sk/
Ernest Bokroš, tréner SR "20": "Bez akýchkoľvek pochýb to bolo najkvalitnejšie vystúpenie vo Füssene. Švajčiari boli najvyspelejším súperom, výborní po taktickej stránke a s veľmi dobrým korčuľovaním. Komplexne preverili naše formácie i fungovanie jednotlivých činností. Ako som už spomínal po predchádzajúcich zápasoch, defenzíva nám funguje podľa predstáv, no v ofenzíve vidím aj napriek zvýšenej pozornosti v tréningoch v celej doterajšej sezóne dosť veľké rezervy. Stačí len pozrieť na štatistiky z tohto turnaja, na 14 góloch vrátane Lantošiho z nájazdu sa podieľalo dvanásť hráčov. Duel so Švajčiarmi bol veľmi vyrovnaný, no dnes zabrali všetky formácie pod lídrovskou taktovkou Skalického, najlepšieho hráča tímu i celého turnaja (1+4). Navyše hráči hrali veľmi disicplinovane a dôsledne dodržiavali to, čo sme si vytýčili pred zápasom, až na zbytočnú chybu v úplnom závere, keď sme dovolili Švajčiarom znížiť jedenásť sekúnd pred koncom. Brankárovi Giblovi sme dali šancu vo všetkých troch zápasoch. Docestoval na turnaj až z Kanady a chceli sme mať čo najviac poznatkov, či s ním môžeme rátať na MS na prelome rokov v Montreale a Toronte."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok