Fotogaléria: Pozrite si najzaujímavejšie opustené miesta sveta

SITA AP
11.11.2014 11:46

Fotografie z miest, ktoré agentúra AP vybrala ako "najviac opustené" na Zemi.

Fotogaléria: Pozrite si najzaujímavejšie opustené miesta sveta
SITA AP
opust1.jpg

Tieto baraky používala americká armáda na cvičenie vo Filipínach. Keď pred 22 rokmi hlasoval filipínsky senát proti predĺženiu zmluvy, budovy zostali prázdne. (AP Photo/Aaron Favila)

opust2.jpg

Opustené domy v juhoafrickom Durban Deep. Kedysi išlo o banícku oblasť. Teraz je to nebezpečné miesto, kde sa nedá bývať. Všetko cenné už bolo dávno ukradnuté. (AP Photo/Themba Hadebe)

opust3.jpg

Indonézska dedina Simacem zostala prázdna po evakuácii pre sopku Sinabung. (AP Photo/Binsar Bakkara)

opust4.jpg

Sopka Sinabung sa prebúdza k životu od roku 2010. Nebezpečenstvo vyhnalo z domova 22-tisíc ľudí, doteraz zostalo v evakuačných centrách viac ako 4-tisíc utečencov. (AP Photo/Binsar Bakkara)

opust5.jpg

Bazén hotela Palace na chorvátskom ostrove Krk. Oddychový rezort tu postavili pre juhoslovanskú komunistickú špičku a obľúbil si to tu aj Bob Guccione, zakladateľ pánskeho magazínu Penthouse. Stavbu položili nejasné majetko-právne vzťahy. (AP Photo/Darko Bandic)

opust6.jpg

Svoju opustenú ruinu má aj Berlín. Je to bývalá odpočúvacia stanica Američanov na kopci Teufelsberg. (AP Photo/Markus Schreiber)

opust7.jpg

Argentínske mesto Epecuen malo kedysi 1 500 obyvateľov, ale po silných dažďoch v roku 1985 zostalo mesto prázdne, aj keď záplava pominula. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

opust8.jpg

Pred tromi rokmi uzatvorili väznicu v texaskom Sugar Land. (AP Photo/Pat Sullivan)

opust9.jpg

Americké mesto Lynch kedysi obývalo 10-tisíc ľudí. Bol to najväčší tábor pre baníkov a ich rodiny na svete. Väčšina pracovala pre U.S. Steel. (AP Photo/David Goldman)

opust10.jpg

Na začiatku 20. storočia vybudovali nemeckí kolonisti a miestni robotníci v Namíbii mesto Kolmanskop. Prežilo zlaté časy vďaka diamantovým baniam, postupom času ho ale pochoval piesok z púšte. (AP Photo/Jerome Delay)

opust11.jpg

Vozovňa pre električky v meste Sydney bývala veľmi vyťažená. V čase najväčšej popularity tu opravovali až 1600 vozidiel. Priestory uzatvorili v roku 1961. (AP Photo/Rob Griffith)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok