Hollande: Ak neklesne nezamestnanosť, kandidovať už nebudem

TASR TA3
6.11.2014 22:25

Francúzsky prezident Francois Hollande dnes v televíznom vystúpení bilancoval prvú polovicu svojho mandátu vo funkcii hlavy štátu a pripustil pri tejto príležitosti pochybenia. Podľa vlastných slov si vyčíta, že pre rok 2013 prisľúbil pokles miery nezamestnanosti v krajine, ku ktorému nedošlo. U mnohých krajanov tak vyvolal falošné nádeje.

Informácie priniesli tlačová agentúra DPA a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. Práve zníženie miery nezamestnanosti vníma socialistický prezident, ktorý poskytol prvý veľký televízny rozhovor od marca minulého roka, ako jednu zo svojich priorít. Ak by sa mu tento cieľ nepodarilo dosiahnuť, nemieni sa v roku 2017 uchádzať o opätovné zvolenie do čela krajiny, vyplynulo z Hollandových slov.

Francúzsky prezident dal však jasne najavo, že napriek kontroverznému vnímaniu reformných snáh vo vlastnom politickom tábore mieni v proreformnom kurze zotrvať. Počas dva a pol roka, ktorý mu zostáva v prezidentskom úrade, mieni dokončiť reformu krajiny, ubezpečil Hollande, ktorému predovšetkým ľavicové krídlo socialistov vyčíta podľa neho priveľmi podnikateľom ústretový kurz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok