Rezort zdravotníctva opäť povedie lekár, Zvolenskú strieda Viliam Čislák

SITA TA3
6.11.2014 15:47

Právničku Zuzanu Zvolenskú strieda na ministerskom poste lekár Viliam Čislák, ktorý v rezorte zdravotníctva doteraz pôsobil ako štátny tajomník.

Prezident Andrej Kiska prijal vo štvrtok demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka strany Smer-SD), za nového šéfa rezortu zároveň vymenoval doterajšieho štátneho tajomníka Viliama Čisláka.

Ministerstvo zdravotníctva tak bude opäť v rukách lekára. Vláda po odchode vyštudovanej právničky Zuzany Zvolenskej bude čisto v mužskom zložení. Zvolenská sa vzdala funkcie v pondelok po výzve premiéra SR Robera Fica. Dôvodom bol nákup drahšieho CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Zvolenská stihla ešte v deň oznámenia svojej demisie odvolať ministerstvom nominovaných členov správnej rady nemocnice. Riaditeľka nemocnice Mária Domčeková však tender, ktorého víťazom sa stala firma Medical Group SK, obhajuje.

Rodený Košičan

Viliam Čislák sa narodil v roku 1972 v Košiciach. Po ukončení štúdií na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, sa vrátil do svojho rodného mesta kde pôsobil ako lekár v nemocnici, neskôr prešiel do vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby v Poprade.

Po čase začal šéfovať Záchrannej službe Košice. Bol námestníkom pre liečebno-preventívnu starostlivosť v rožňavskej nemocnici, neskôr sa stal manažérom pre zdravotnú starostlivosť akciovej spoločnosti Svet zdravia, ktorá patrí finančnej skupine Penta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok