Martin ani tretíkrát nedovolil majstrovi tri body

TA3 TASR SITA
2.11.2014 23:11

Hokejisti MHC Mountfield Martin pomerne nečakane získali bod na ľade úradujúceho slovenského šampióna HC Košice. Hosťujúce "kosačky" prehrali v nedeľňajšom súboji 20. kola Tipsport extraligy 2:3 až po predĺžení a po sérii dvanástich zápasov bez víťazstva zabodovali druhýkrát po sebe. Martin vyhral v piatok doma nad Piešťanmi 5:2 a tretíkrát v tomto ročníku priviedol duel s Košicami až do predĺženia. MHC ani raz z týchto troch prípadov nevyhral, dvakrát rozhodlo nadstavenie a raz až samostatné nájazdy.

HC Košice - MHC Mountfield Martin 3:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 40. Suja (Jánošík), 55. Bartoš (Štrbák, Spilar), 61. Jenčík (Bartoš, Černák) - 31. Lojek (Kolena), 53. Themár. Rozhodovali: Orolin - Gajan, Gavalier, vylúčení: 2:2 na 2 min, navyše Themár (Mar.) 10 min + DKZ za nešp. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia 0:0, 3106 divákov.

Domáci sa snažili otvoriť skóre už v prvých minútach. Brankár Martinčanov Jakub Čech si však so šancami Lapšanského, Hrnku aj Bartoša poradil. V ďalších minútach prvej tretiny nebolo k videniu veľa streleckých príležitostí a brankári si bez väčších problémov držali čisté kontá.

Aj v úvode druhej časti sa hralo prevažne pred martinskou bránkou. V 23. minúte stroskotal na brankárovi hostí osamotený Hrnka. Na opačnej strane zmaril Melicherčík pokusy Fujeríka aj Markoviča počas presilovky v 30. minúte. Košický brankár prišiel o svoju 285 minút trvajúcu nepriestrelnosť v 31. minúte, keď ho strelou od modrej čiary prekonal sviatočný strelec Lojek - 0:1. O pár sekúnd na to mohol vyrovnať Jenčík, no v krátkom úniku nenamieril presne. Domáci sa vyrovnania dočkali v 40. minúte, keď sa ex-Martinčan Suja dostal do nájazdu, v ktorom prekonal Čecha.

V 44. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Varga, no Melicherčíka jeho strela bez prípravy neprekvapila. O pár sekúnd na to sa vyznamenal aj Čech, ktorý zmaril nájazd Bartoša. Domáci nedosiahli svoj druhý gól ani počas presilovky v 50. minúte, počas ktorej musel Čech zmariť viacero nebezpečných pokusov. Hostia získali tesný náskok späť v 53. minúte. Themár využil nedôraz košických obrancov a presne mierenou strelou upravil na 1:2. Presne o 120 sekúnd neskôr bolo znovu vyrovnané, keď Bartoš úspešne zmenil smer Štrbákovej strely - 2:2. V 58. minúte nepridal tretí gól Košíc Jánošík, ktorému vzal radosť efektným zákrokom brankár Čech a zápas tak dospel do predĺženia. V ňom rozhodol Jenčík, ktorý potrestal riskantné vykorčuľovanie brankára Čecha.

Hlasy:

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Nenastúpili sme do zápasu ideálne. Súper sa zameral na defenzívnu hru a nepúšťal nás pred bránku. Vzhľadom na priebeh zápasu, najmä v poslednej tretine, sme si zaslúžili vyhrať v riadnom hracom čase. Po vyrovnávajúcom góle na 2:2 sme mali vynikajúcu príležitosť rozhodnúť, no naše víťazstvo prišlo až v predĺžení. Vzhľadom na priebeh zápasu sme radi, že sme zvíťazili."

Jaroslav Török, tréner MHC Mountfield Martin: "Do zápasu sme vstupovali s vedomím, že Košice hrajú v domácom prostredí veľmi organizovane. Ak by nám niekto pred zápasom povedal, že budeme siahať po troch bodoch, tak by som asi neveril. Dobrá práca sa nám oplatila a tento bod má pre nás veľkú cenu. Chcem sa im poďakovať za výkon. Presvedčili sme sa, že poctivou prácou môžeme byť úspešní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok