B. Bystrica gólmi v závere vyhrala nad Trenčínom

TA3 TASR SITA
2.11.2014 20:51

Až góly v úplnom závere rozhodli o tom, že v nedeľňajšom meraní síl medzi Banskou Bystricou a Trenčínom sa z víťazstva budú tešiť hráči domáceho tímu HC '05. Banskobystričania vyhrali doma 2:1 vďaka presným zásahom Petra Kafku z 54. min a obrancu Lukáša Bambúcha, ktorý skóroval dve minúty pred koncom riadneho hracieho času. Skóre nedeľňajšieho duelu 20. kola Tipsport extraligy otvoril už v 5. min hosťujúci Jakub Gašparovič.

B. Bystrica gólmi v závere vyhrala nad Trenčínom
SITA

HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Góly: 54. Kafka (Rosandič, White), 57. Bambúch (White) - 5. Gašparovič (Petrovický, Šišovský). Rozhodcovia J. Konc - Holienka, Tvrdoň, vylúčení 3:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1406 divákov.

Úvod zápasu mal zaujímavý priebeh, vôbec sa neprerušovalo, prvý raz až vtedy, keď Gašparovič v 5. min strelil gól. Obe mužstvá si nič nedarovali, hralo sa rýchlo, útočné akcie sa neustále striedali, no popri značnej chaotickosti chýbala väčšia premyslenosť. Aj preto sa trpelo na gólové suchoty, podobne ako v predchádzajúcom vzájomnom zápase v dohrávke 2. kola, ktorý sa v riadnom hracom čase skončil bezgólovo. V 12. min si šancu vytvorili Filo so strieľajúcim Hlinkom v prečíslení, brankár Konrád zasa nemusel zakročiť pri pokusoch Kafku a Čížeka, ktorí sa v 22. min ocitli na streleckej parkete a mierili nepresne.

V druhej tretine domáci pridali plyn a pripravili si aj ďalšie možnosti, v 33. min sa Róth pretlačil až pred brankára, o minútu neskôr dorážal puk Kudrna, najviac si však žiadalo gólovo zakončiť hosťujúcemu Melichárkovi. V prečíslení však vymýšľal exkluzivitu a prázdnu bránku netrafil. Streleckú úbohosť 'barani' neustále živili a takto dopadol aj Kafka v 36. min, keď v oslabení v pozícii faulovaného stroskotal na Konrádovi.

V tretej tretine pokazil klasické trenčianske prečíslenie v 42. min Mikula, vyrovnať mohol v 46. min Bendík, no puk od Bira usmernil vedľa. Aj prudká strela Handlovského v 51. min, ktorú Konrád len vyrazil a puk pomaly kĺzal vedľa žŕdky vyvolala emócie, o pár sekúnd neskôr zasa zazvonila žŕdka po strele trenčianskeho Mikulu a D. Hudec v samostatnom nájazde prinútil Košarišťana k vážnemu zákroku. Štadión naplno roztlieskala v 54. min biliardová akcia, na jej konci bola nahrávka Rosandiča a vyrovnávajúci gól Kafku v podstate do prázdnej bránky. V 58. min najskôr Gašparovič v presilovke spálil vyloženú šancu a prišiel trest. Obranca Bambúch v dorážke prekonal Konráda a rozhodol o troch bodoch 'baranov'.

Hlasy:

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: "Vedeli sme, že veľa gólov nepadne, nezačali sme dobre, tlačili sme, no bez šancí. Podržal nás brankár, v tretej tretine sme nezačali dobre, v jednom momente nás však povzbudil prienik Kafku a vyrovnali sme. Zacítili sme šancu na tri body a šťastie sa obrátilo na našu stranu."

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Bol to vynikajúci zápas, so šťastnejším koncom pre domácich. Bod by sme si zaslúžili, podali sme bojovný výkon s jednou výhradou. Za stavu 1:0 sme mali šance, nepremenili sme ich a keďže sme si nevytvorili dvojgólový náskok a zlyhajú nám strelci, nepísané pravidlo sa potvrdilo, zápas sa otočil proti nám."

Lukáš Bambúch, strelec rozhodujúceho gólu: "Dorazil som puk do bránky, je to super pocit vyhrať a otočiť takýto zápas. Trenčania dobre bránili, brankár Konrád im opäť zachytal. Nevedeli sme ho dlho prekonať, vydreté víťazstvo najviac chutí. Diváci nás podržali, škoda len, že sa občas strelecky trápime. Niekedy nám to ide, no trebárs dnes to bolo na zamyslenie."

Tomáš Frolo, nová posila Banskej Bystrice v obrane: "Bolo to krkolomné, upachtené, no s veľkou vôľou a diváci to vycítili, neustále nás hnali dopredu. Ja som sa zoznámil s bystrickým ľadom špeciálne, zabudol som si dať dole chrániče z korčúľ a dopadlo to pádom, našťastie som sa nezranil. Môj príchod do Banskej Bystrice sa zrodil tým, že som skončil v Plzni a nasledoval nešťastný krátky pobyt v Kazachstane. Dva týždne po podpise zmluvy ma chceli ukrátiť o 40 percent platu, dosť ma k tomu tlačili, aj nevyberanými prostriedkami, nebolo to korektné, psychicky ma pod rôznymi vyhrážkami chceli zničiť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok