Boxer "Kid" Kovács zdolal Wanderu a získal titul WBF v ťažkej váhe

SITA
1.11.2014 09:15

Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács v piatok večer zdolal Uganďana Hamzu Wanderu a získal opasok šampióna organizácie WBF (World Boxing Federation) v ťažkej hmotnostnej kategórii. "Kid" Kovács triumfoval v rámci trnavského galavečera po 10-kolovom súboji výrokom rozhodcov.

Boxer "Kid" Kovács zdolal Wanderu a získal titul WBF v ťažkej váhe
SITA/AP

"Som veľmi šťastný, že sa dnešný večer podaril. Cítil som ťarchu organizácie celého podujatia, ale Hamza mi vrátil hlavu na pravé miesto. Miestami neférovo, ale rozdali sme si to," povedal po zápase priamo v ringu najúspešnejší slovenský profesionálny pästiar. V elitnej kariére dosiahol 25. víťazstvo (z nich má na konte 15 spôsobom k.o.). Jedinú prehru si Kovács pripísal vlani 14. decembra, keď v americkom San Antoniu podľahol technickým k.o. v 3. kole v dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácií WBA a IBA Beibutovi Šumenovovi z Kazachstanu.

Do trnavského duelu nastúpil 37-ročný Slovák (nar. 20. júna 1977) s bandážami na chrbte. Úvodné dve kolá priniesli obojstranne otvorenú konfrontáciu. V treťom dominoval Tomi, v nasledujúcom však utrpel menšiu tržnú ranu nad ľavým okom. V piatom kole odpočítal ringový rozhodca Hamzovi Wanderovi jeden bod. V šiestom aj ôsmom prišlo k počítaniam Kovácsa, v oboch prípadoch ich ale Uganďan spôsobil údermi po zastavení súboja rozhodcom. Wandera musel druhú polovicu súboja absolvovať so sťaženým videním, pre opuch sa mu zavrelo pravé oko. Deviate i záverečné desiate kolo sa nieslo v znamení únavy oboch aktérov. Ich aktivita poklesla a častokrát sa ocitli v zakliesnení.

“Boxoval by som s ním aj tretí raz, ale nesmel by som organizovať celé podujatie. Ešte dnes som strihal lístky a robil zasadací poriadok. Je to únavné. Ak sa stanem primátorom, potom to bol určite môj posledný zápas. Hamzu ešte vezmem do detského domova, ukážem mu chlapcov, ktorým sa venujem,” povedal v pozápasovom rozhovore “Kid” Kovács.

V piatok išlo o reprízu duelu z februára 2011 v Nitre, vtedy Kovács v dvanásťkolovom dramatickom súboji zdolal o šesť rokov mladšieho Uganďana taktiež výrokom rozhodcov a stal sa európskym šampiónom verzie WBO v poloťažkej hmotnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok