Slovan prehral s Amurom, góly Miklíka a Haščáka

SITA TA3
31.10.2014 21:58

Slovan Bratislava prehral aj v druhom súboji trojzápasovej domácej série v Kontinentálnej hokejovej lige s tímami z východu Ruska, 24 hodín po neúspechu so Sibirom Novosibirsk podľahol v piatok Amuru Chabarovsk 1:3. Bratislavskému mužstvu sa nedarila hra, v koncovke mali hráči veľké problémy.

Slovan prehral s Amurom, góly Miklíka a Haščáka

Až v závere skóroval Mário Lunter, ktorý sa tešil z premiérového zásahu v KHL. V drese hostí sa gólovo presadil aj bývalý slovanista Michel Miklík a presný zásah dosiahol aj Marcel Haščák. Slovenský účastník KHL zakončí súčasnú domácu sériu v nedeľu 2. novembra od 17.00 h duelom s Admiralom Vladivostok.

Slovan je v tabuľke Západnej konferencie KHL po 22 stretnutiach na 9. priečke s 29 bodmi. Na postupové miesto do play-off stráca momentálne jeden bod.

Hokej - Kontinetálna hokejová liga - piatok:

Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 59. Lunter (Tičar) - 6. Niinimäki (Orlov), 25. Miklík (Riazancev, Taimi), 48. Marcel Haščák (Fisenko, Lugin)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kiseľov, Ščeňov - Gordenko, Tomilov, 9619 divákov

Zostavy:
Slovan: Janus - Sersen, Baranka, Foster, Sigalet, Štajnoch, V. Mihálik, J. Brejčák - L. Hudáček, Surový, Bartovič - Netík, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, T. Rachůnek - A. Šťastný, Bližňák, Lunter
Chabarovsk: Murygin - Taimi, Teriajev, Riazancev, Kurbatov, Ježov, Pereťagin, Rybnickij - Miklík, Špirko, Tarasov - Lugin, Fisenko, Marcel Haščák - Orlov, Niinimäki, Kopijenko - Abramov, Litovčenko, Železnov

Slovan začal aktívne, z tlaku však nevyťažil gólovú strelu. Najbližšie k presnému zásahu mal Netík, ktorý opečiatkoval konštrukciu hosťujúcej bránky. Amur udrel z prvého ohrozenia Janusa. Ježov vybojoval v páde puk pre Niinimäkiho, ktorý v 6. min otvoril skóre. Domácich inkasovaný gól akoby zaskočil, viac snahy začali prejavovať hostia. V závere prvej časti hry Slovan nevyrovnal v presilovke o dvoch hráčov.

Po prestávke sa rovnaká príležitosť na 31 sekúnd naskytla ruskému tímu, ale skóre sa zmenilo až v závere následnej presilovky piatich proti štyrom. Odrazený puk od zadného plexiskla sa dostal k Michelovi Miklíkovi, ktorý nekrytý prekonal Janusa. Slovan len chvíľami pripomínal mužstvo, ktoré chce postúpiť do play-off. Domáci robili množstvo chýb v rozohrávke, nedaril sa im prechod do útočného pásma, často premeškali rozhodujúci moment na strelu a navyše sa nevyvarovali faulov.

V 46. min po chybe brankára Murygina pri zadnom mantineli poskakoval puk pred bránkovou čiarou, ale dobiedzajúci hráči Slovana ho nedokázali dostať za ňu. Hostia hrali umne, prehusťovali stredné pásmo a nepúšťali domácich pred svojho gólmana. V 48. min sa radoval aj Marcel Haščák, ktorý zblízka zužitkoval prihrávku od Fisenka.

Divákov na tribúnach potešil aspoň víťazný pästný súboj Andreja Šťastného proti Tommimu Taimimu. Domáci strelecké trápenie nedokázali ukončiť ani v presilových hrách, Murygin bol pre nich veľkou prekážkou. Prekonal ho až v 59. min Mário Lunter, ktorý sa presadil strelou z pravého kruhu. Skorigoval len výsledok na 1:3.

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok