Košice prehrali v Trenčíne, Stümpel hetrikom zariadil triumf Nitry v Poprade

SITA TASR TA3
31.10.2014 20:12

Hokejisti Nitry zvíťazili v dôležitom piatkovom súboji 19. kola Tipsport extraligy 2014/2015 na ľade HK Poprad tesne 4:3 a v tabuľke sa k druhým "kamzíkom" priblížili na rozdiel piatich bodov.

Po úvodnom dejstve síce viedli Podtatranci, no mužstvo spod Zobora v druhej časti otočili na 3:2. Skúsený Kroták síce vyrovnal, no tri body pre Nitru zariadil v 47. min veterán Stümpel, ktorý víťazným gólom skompletizoval hetrik. Okrem troch gólov Stümpela sa bodovo zaskvel aj Lukáš Novák, autor štyroch asistencií.

HK Poprad - HK Nitra 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
Góly: 9. Hvila (Kasík), 17. Paločko (S. Takáč, Kasík), 35. Kroták (Dinda) - 16. Stümpel (L. Novák, Nádašdi), 21. Stümpel (L. Novák, H. Ručkay), 24. Tománek (L. Novák), 47. Stümpel (L. Novák, Tománek)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Orolin, J. Tvrdoň, 1778 divákov

Zostavy:
Poprad: Kostúr - Kurali, R. Suchý, Gaborčík, Fabian, Dinda, Kasík, Pitka, Makovský - T. Sýkora, Boltun, Bartečko - Kroták, S. Takáč, Paločko - Gápa, L. Paukovček, Hvila - Štrauch, Mlynčár, Marek Nagy
Nitra: Lakosil - Nádašdi, Mezei, Jeremenko, Milo, Jass, Michal Novák, Ordzovenský, E. Bednár - Lukáš Novák, Stümpel, Tománek - H. Ručkay, Lelkeš, Marek Slovák - Pupák, J. Štefanka, J. Ručkay - R. Mráz, Bajtek, D. König

Hlasy trénerov:
Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Podľa našich predstáv sme odohrali iba prvú tretinu. Zlom nastal z nášho pohľadu pri  nepremenenom nájazde Sýkoru, viedli by sme o dva góly. Súper v druhej  tretine otočil zápas, aj keď sme dokázali vyrovnať. Po našej hrubej  chybe súper v tretej tretine vsietil víťazný gól a znova vyrovnať sme  už nedokázali, aj keď šance na to sme mali."


Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "V Poprade je menšie ihrisko a domáci na ňom hrajú agresívny, rýchly hokej. Dobre sme sa na to pripravili. Naša prvá päťka rozhodla o zápase. Sme radi, že sme  vyhrali."


Dukla Trenčín - HC Košice 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 34. Dudáš (O. Mikula), 48. L. Kozák (V. Nemec, Melichárek), rozhodujúci sam. nájazd O. Mikula - 36. Matúš Chovan (Bicek, Stupka), 37. Lapšanský (P. Bartoš)
Vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák, Baluška - Kacej, Stanzel, 1727 divákov

Zostavy:
Trenčín: Konrád - L. Kozák, T. Bokroš, Novajovský, Andersons, Dudáš, Zošiak, P. Husák - O. Mikula, V. Nemec, Melichárek - Šišovský, Róbert Petrovický, J. Gašparovič - Filo, Michal Hlinka, Komínek - Švec, P. Stantien, D. Hudec - Ján Pardavý ml.
Košice: Hylák - Štrbák, Černák, A. Jánošík, Cebák, Philipp, Drgoň, Šeda, M. Macejko - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - Lapšanský, Hrnka, M. Bartánus - Sojčík, Češík, Suja - Stupka, Matúš Chovan, Bicek

Sedemzápasovú sériu hokejistov Košíc bez straty jediného bodu zastavila v piatok v súboji 19. kola Tipsport extraligy 2014/2015 Dukla Trenčín.

Duel pod hradom Matúša Čáka mal vyrovnaný priebeh a dospel až do predĺženia, keď v riadnom hracom čase sa do streleckej listiny zapísali domáci Dudáš a L. Kozák, za hostí Matúš Chovan a Lapšanský. Rozhodnutie priniesli až nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hráči Dukly.

Hlasy trénerov:
Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčín: "Do zápasu sme vstúpili v dobrom tempe, obojstranne to bol dobrý hokej. Myslím, že prvú tretinu sme boli lepší, naopak v tej druhej nás Košice zatlačili. V poslednej bol zápas vyrovnaný, rovnako i v predĺžení. Chalani dali do toho všetko a myslím, že za tú bojovnosť sa šťastie priklonilo na našu stranu."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Už od začiatku zápasu sa hral hokej vo vysokom tempe. Prvé buly a prvé striedanie naznačovali, že to bude celoplošný hokej. Trenčín išiel do vedenia v presilovej hre, nám sa však podarilo vyrovnať a rýchlo sme išli aj do vedenia. V poslednej tretine sme urobili snáď len jednu chybu, kedy sme prepadli v útočnom pásme a Dukla to využila na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Za stavu 2:2 sme si síce vybojovali gólové šance, no nepadlo nám to tam."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok