Slovan Bratislava nestačil na Sibir

SITA
30.10.2014 22:24

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo štvrtkovom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď s tímom Sibir Novosibirsk prehrali 2:3. Okrem bodov prišiel Slovan aj o svojho najlepšieho strelca v tejto sezóne, trinásťgólového Ladislava Nagya, ktorý si v I. tretine poranil koleno a museli ho odviezť do nemocnice.

Slovan Bratislava nestačil na Sibir
SITA

Skúsený 35-ročný Košičan vo štvrtok absolvoval sedem striedaní a na ľade strávil 4:13 min.

"Belasí" aj pred zrakom svojho bývalého hráča Miroslava Šatana prehrávali od 13. min presným zásahom Šumakova, no o priebežný obrat na 2:1 sa postarali V. Nedorost v 17. a Surový v 20. minúte. Hostia v druhej časti strhli vedenie na svoju stranu, do streleckej listiny sa zapísali Enlund a Moňa. V ďalšom priebehu duelu už gól nepadol.

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 21 duelov dovedna 29 bodov so skóre 55:57, Novosibirsk nazbieral o tri body menej. Po štvrtku figurujú Bratislavčania na 7. mieste tabuľky Západnej konferencie.

Najbližšie sa Slovan predstaví už v piatok 31. októbra o 19.30 h opäť doma proti Amuru Chabarovsk, v nedeľu 2. novembra privíta Admiral Vladivostok. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - štvrtok: 

Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Góly: 17. V. Nedorost, 20. Surový (Bartovič) - 13. Šumakov (Sannikov), 25. Enlund (Kugryšev, Hersley), 28. Moňa (Kopejkin, Mamašev) 
Vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: Sigalet 5 minút za hrubosť, Sersen 5+DKZ za vrazenie na mantinel, Štajnoch 10 min za nešp. správanie - Gubin 5 minút za hrubosť, Konev 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Kiseľov, Ščeniov - Gordenko, Tomilov, 9681 divákov 
Zostavy:
Slovan: Backlund - Foster, Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, V. Mihálik - L. Nagy, Surový, Bartovič - Netík, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, L. Hudáček - A. Šťastný, Bližňák, T. Rachůnek 
Novosibirsk: Koskinen - Hersley, Alexejev, Ožiganov, Mamašev, Gimajev, Ignatovič, Konev - Kugryšev, Koskiranta, Enlund - Moňa, V. Bobrov, Kopejkin - Sannikov, Gubin, Šumakov - Šalunov, Vorošilo, Butuzov 

Takmer hodinová prvá tretina priniesla divákom v Bratislave mnoho vzruchu na oboch stranách. V úvode mali častejšie puk na hokejkách domáci hokejisti, no mali veľký problém udržať sa v útočnom pásme. Hostia boli nebezpečnejší a v 13. min sa ujali vedenia, keď Backlunda prekonal Šumakov. Gól arbitri konzultovali s videocentrálou v Moskve, keďže pri prieniku puku do bránky tú posunul jeden z obrancov Slovana. Odpoveď domácich na seba nenechala dlho čakať a už v 17. min vyrovnal v presilovke V. Nedorost, jeho prihrávku Vondrkovi poslal za vlastného brankára bek hostí. O minútu neskôr fauloval Sersen útočníka súpera Šumakova a na ľade sa strhla veľká bitka, výsledkom ktorej bolo niekoľko vyšších trestov vrátane toho pre Sersena za nedovolený zákrok. V závere I. tretiny unikol vo vlastnom oslabení Surový, jeho presný zásah musela opäť odobriť až videocentrála v Moskve. Keďže na jej verdikt sa čakalo dlhšie, rozhodcovia poslali hráčov do šatní a osemnásť sekúnd z I. tretiny sa dohrávalo až po prestávke pred druhou časťou.

Aj v druhej tretine na ľade panovala nervozita a vzniklo viacero šarvátok, na trestnej lavici sa vystriedalo niekoľko hráčov. Vyrovnanie na 2:2 zariadil v 25. min fínsky útočník Enlund, ktorého pred Backlundom nepokryl Surový. O tri minúty neskôr hostia opäť viedli, keď Moňa usmernil do odkrytej domácej bránky vynikajúcu prihrávku od Kopejkina. V druhej tretine už ďalší gól nepadol, aj keď obaja súperi mali na to niekoľko šancí.

V tretej časti sa Slovan snažil aspoň vyrovnať, no brankára Koskinena už neprekonal, zverencom trénera Petriho Matikainena nepomohla ani power-play. Keďže ani na druhej strane už gól nepadol, duel sa skončil prehrou domácich 2:3.

Hlasy:
Petri Matikainen (tréner Slovana): "Je to ťažká prehra. V dueli bolo mnoho emócií, na môj vkus v prvej tretine až príliš veľa. Dnes bolo rozhodujúce, že po prvej tretine sme stratili koncentráciu. Dovolili sme súperovi streliť ľahké góly. Stále sa až príliš ľahko vzdávame. Pokúsili sme sa o vyrovnanie, ale nevyšlo nám to."

Andrej Skabelka (tréner Novosibirska): "Videli sme veľmi dobrý duel vo výbornej atmosfére, ktorá je v Bratislave vždy. Nebolo to jednoduché, ale dosiahli sme dôležitý triumf. Veľmi dobre zahrali naši lídri, to nám pomohlo."

Tomáš Surový (útočník Slovana): "Musíme sa sústrediť na svoju hru bez ohľadu na to, či hráme doma alebo vonku. Pred vlastnými fanúšikmi sa necháme trochu uniesť, no musíme predvázať hokej ako u súperov. Od polovice prvej tretiny nám chýbali Nagy a Sersen, obaja sú skvelí hráči. Musíme si viac strážiť našu bránku, o tom je hokej."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok