Minister práce Ján Richter zostáva vo svojej funkcii

TA3 SITA
30.10.2014 14:43

Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter zostáva vo svojej funkcii. Opozícia totiž na mimoriadnej schôdzi neuspela s návrhom na jeho odvolanie. Návrh na odvolanie Jána Richtera z pozície šéfa rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny podporilo 50 opozičných poslancov, 77 poslancov Smeru-SD bolo proti a hlasovania sa zdržal jeden opozičný poslanec.

Minister práce Ján Richter zostáva vo svojej funkcii
SITA

Podnet na Richterovo odvolanie podpísalo 36 poslancov všetkých opozičných strán. Opozícia chcela ministra práce zosadiť z funkcie pre kauzu prideľovania eurofondov spoločnosti Star EU. Zistenia Konzervatívneho inštitútu o extrémnej úspešnosti spoločnosti Star EU pri čerpaní eurofondov, ktorú pred niekoľkými rokmi odporúčal starostom vtedajší generálny manažér Smeru-SD Richter, vypovedajú podľa opozičných poslancov o existencii ďalšej tunelárskej schémy obludných rozmerov.

Opoziční poslanci rezortu práce a sociálnych vecí zároveň vyčítajú, že dotáciu na zamestnanosť mladých za vytvorenie štyroch pracovných miest vo výške 23-tisíc eur dostal aj exekútorský úrad vedený Rudolfom Krutým. Ten pred tým, ako sa stal exekútorom, pracoval v nebankovej spoločnosti Pohotovosť a neskôr túto spoločnosť ako exekútor zastupoval.

Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter počas parlamentnej rozpravy upozornil na to, že vytváranie pracovných miest pre mladých nezamestnaných na exekútorských úradoch podporili aj bývalí ministri práce Jozef Mihál a Ľudovít Kaník. Úrady práce počas ministrovania Ľudovíta Kaníka podľa Richtera podporili 50 exekútorských úradov, ktoré vytvorili pracovné miesta pre 72 mladých nezamestnaných. V období, keď bol ministrom práce Jozef Mihál, štát podľa ministra práce podporil vytvorenie 52 pracovných miest pre mladých nezamestnaných u 46 exekútorov. Ako uviedol minister práce Richter, pri poskytovaní finančných prostriedkov na vytváranie nových pracovných miest musel rešpektovať zásadu nediskriminácie voči všetkým zamestnávateľom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok